Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Kültür Sanat

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Yazar Dücane Cündioğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine sosyal medyada tepki gösterdi.

20.07.2016 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yazar Dücane Cündioğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine sosyal medyada tepki gösterdi.

Yazar Cündioğlu, FETÖ'nün darbe girişimine sosyal medya aracılığıyla tepki gösterdi.

Darbe girişiminin yaşandığı gece sosyal medya hesabından "Türkiye hepimizin! En kötü demokrasi, en iyi darbeden daha iyidir. Türkiye demokrasiyi bir gecede kazanmadı, bir gecede kaybetmemeli. Kendi iradesine sahip çıkan bir halk namluya boyun eğmez." görüşlerini paylaştı.

Yazar, 16 Temmuz'da "Demokrasi halkın ortak iradesinin ürünüdür; bu iradenin sivil ya da askeri hiçbir parçası o iradenin tümüne boyun eğdiremez." paylaşımı yaptı.

Cündioğlu, son paylaşımlarıyla darbe girişimini şu şekilde değerlendirdi:

"Darbe girişiminin amacı, doğrudan devlet yönetimine el koymaktan öte iç savaşa yönelik derin bir yarılmanın hazırlığı olarak görünüyor. Tehlike geçmedi, halkı birbirine düşürmek için her yol denenebilir. Böyle dönemlerde kraldan fazla kralcılık yıkıcıdır. Biraz basiret. Ucuz ayrımcı söylemler namluların yapamadığı bozgunculuğu yapar, agah olmalı, zira iç barış halkın genel iradesine hürmetle sağlanır. TBMM bombalanmakla halkın demokrasi bilincine kastedildi. Hasarlı bölmeler/nesneler titizlikle korunup halkın ziyaretine açık tutulmalı. Aptal sözün sadece içeriğine bakar, abdalsa yanı sıra söylendiği vaktu zamana. Asıl fesad artçı sarsıntılarda saklanır. Demokrasinin bozulması daima ya tiranlıkla ya anarşiyle sonuçlanır. Biraz basiret ve firaset."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement