Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Beyoğlu Belediyesi tarafından Taksim Meydanı'na kurulan "15 Temmuz Demokrasi Kürsüsü"nde, tarihçi-yazar Prof. Dr. Erhan Afyoncu ile gazeteciler Murat Yetkin ve Akif Beki vatandaşlara hitap etti.

04.08.2016 22:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyoğlu Belediyesi tarafından Taksim Meydanı'na kurulan "15 Temmuz Demokrasi Kürsüsü"nde, tarihçi-yazar Prof. Dr. Erhan Afyoncu ile gazeteciler Murat Yetkin ve Akif Beki vatandaşlara hitap etti.

Afyoncu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi vatandaşların, gösterdikleri birlik ve beraberlikle Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birine imza attığını söyledi.

Darbe girişimi sırasında, toplumun her kesiminden insanın tankların önünde birlikte durduğunu vurgulayan Afyoncu, "Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birini burada gördük. Allah bunu bize nasip etti. Ne bu kadar tehlikeli bir örgütü, ne de böyle büyük bir ihaneti tarihte görmedim." diye konuştu.

Murat Yetkin de 15 Temmuz gecesi darbe yanlısı askerlerin Doğan Medya Center binasına girmesine değinerek, şunları kaydetti:

"Binaya giren askerleri görüntüye almak isterken bir anda silahlar bize doğrultuldu. Hepsi 20'li yaşlarında elleri titreyen çocuklardı. Başlarındaki yüzbaşı hariç. O darbeci rütbelilerdendi. Yüzbaşı ile konuşmaya çalıştım ama silah zoruyla bizi dışarı çıkardılar. Daha sonra polisler geldi ve sabaha kadar polislerle darbeci askerler arasında 2 çatışma yaşandı. Bize silah doğrultan yüzbaşı yaralı olarak diğer askerlerle teslim oldu."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokağa çıkan vatandaşların binaya gelerek kendilerine destek verdiğini anlatan Yetkin,"Bir vatandaş yanıma gelerek Hürriyet'i savunmaya geleceğim, ömrüm boyunca aklıma gelmezdi ama sayın Cumhurbaşkanımız sizin sayenizde sesini bize duyurdu." dedi.

Akif Beki ise 15 Temmuz gecesi Frankfurt'ta bulunduğunu belirterek, Türkiye'de olamamaktan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Reklamcı Erol Olçok'un darbe girişimini engellemeye çalışırken oğlu ile şehit olmasının üzüntüsünü artırdığını dile getiren Beki, "Erol, benim 25 yıllık dostumdu. Şehit olduğu haberini aldığımda acım daha da katlandı. O gece Türkiye'de olsaydım rahmetli Erol ile o köprünün bir yerinde birlikte dururdum." dedi.

Beki, Frankfurt'taki Türk vatandaşlarının darbe girişiminden haberdar olduktan sonra konsolosluk önünde toplanarak tepki gösterdiklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement