Fetö'nün İş Dünyası Yapılanması Davası - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün İş Dünyası Yapılanması Davası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu...

27.03.2018 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 20'si tutuklu 86 sanığın yargılandığı davada, tutuksuz sanıkların savunmalarının alınmasına devam edildi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yer alan binadaki büyük salonda yapılan duruşmada, savunma yapan tutuksuz sanık Zafer Yalçınkaya, tekstil sektöründe ithalat-ihracat yaptığını, işleri sebebiyle FİADER'e üye olduğunu, polislerin derneğe geldiği gün Türkiye- İzlanda maçını izlediklerini belirterek, dernekten ayrılmak istediğini ve istifa dilekçesini yazdığını öne sürdü.

Sanık Yalçınkaya, "İddianamede, maçı izlerken polislerin gelmesiyle whatsapp grubundan ayrıldığım iddiaları var. Gruptaki bir arkadaş ayrılın dedi, ayrıldım. Paylaşımlarda Cevşen duasının paylaşılması iddiaları var. Bir arkadaşımız böbrek hastasıydı, bu dua o hastalığa iyi geliyor diye kendi aramızda okumuştuk." dedi.

Mahkeme Başkanı Ali Öztürk'ün "Mütevelli toplantılarında bulundun mu?" sorusuna, Yalçınkaya, "Ne olduğunu bilmiyorum." yanıtını verdi.

Bunun üzerine başkan Öztürk, "Zaten kimse mütevelli toplantılarını bilmiyor. Fetullah bile bilmiyor." dedi. Sanık Yalçınkaya da "Mütevelli toplantılarının ne olduğunu sonradan öğrendim." diye konuştu.

Başkan Öztürk'ün "Maç hangi gündü?" sorusuna sanık Yalçınkaya'nın "Salı günüydü." diye cevap vermesi üzerine, Öztürk "Salı günü mütevelli gruplarının toplantı günüdür." dedi.

Mahkeme Başkanı Ali Öztürk, "FİADER'de zarflı paralar elde edilmiş, çelik kasa üzerindeki el çantasında paralar var. Bu paralardan haberin yok muydu? Lokal olarak kullanılan yerlerde bu kadar para neden bulunur?" diye sordu.

Sanık Yalçınkaya, "Polis geldiğinde direkt içeri girdi. Paralardan haberim yoktu. Odanın varlığından bile haberim yoktu. Gizlenmiş bir banyo odasından çıktı paralar." dedi.

Başkan Öztürk'ün "TUSKON'a bağlı derneklerde, iş adamları derneklerinde himmet, burs, bağış gibi paraların kabul edilmesi durumları var. FİADER üyesisin, bu bağışları duydun mu hiç? Dernek üyesisin bunlar hiç konuşulmuyor muydu?" sorusuna, sanık Yalçınkaya "Bilmiyorum." yanıtını verdi.

"ByLock talimatlarındaki gibi konuşma"

Tutuksuz sanık Süleyman Tari de FİADER'e üye olmakla suçlandığını, üyeliğini 5. ayında sonlandırdığını, 10. ayda üyelikten çıkartıldığını söyledi.

Başkan Öztürk'ün, "Olaylara ilişkin kafamızdaki soru işaretlerini gider. Tek tek isnatlara cevap ver." demesi üzerine Tari, "Siz sorun cevap vereyim." ifadesini kullandı.

Bunun üzerine Öztürk, "ByLock yazışmalarında verilen talimatlar gibi konuşma bana, geç onu. Kafamızdaki soru işaretlerini gider. Olayları en başından itibaren anlat." dedi.

Sanık Tari de sosyal çevresi olsun diye 2013 yılının Aralık ayında derneğe müracaat ettiğini, 100 lira aidat verdiğini, üyeliğini 4-5 ay sonra sonlandırdığını anlattı.

Başkan Öztürk'ün "17-25 Aralık operasyonlarından sonra üye olmanın bir sebebi var mı?" sorusu üzerine Tari, "Ben aralık ayının başları gibi müracaat ettim." diye konuştu.

"Evde bulunan paralar annemin gün paraları"

Tutuksuz sanık Yusuf Güneş ise savunmasında, kahve kültürü olmadığını, maçları dernekte izlediğini, olay günü Türkiye-İzlanda maçını izledikleri sırada polislerin geldiğini ileri sürerek, "Aradan bir sene sonra polisler ev adresime geldiler. Evde para bulunmuş, içindeki paralar annemin gün paralarıdır. Listede yazan isimler akrabaların isimleridir. Ben görmemiştim isimleri." ifadelerini kullandı.

Başkan Öztürk'ün "FİADER'e yapılan baskında eve geçirilen paralar var. Açıklaman olacak mı?" sorusuna sanık Güneş, "Amacım maç izlemekti, kafa dağıtmak için. Paralarla ilgili bir bilgim yok." cevabını verdi.

Kayıtlardaki para konuşmalarının arkadaşlarıyla arsa alma fikriyle ilgili olduğunu iddia eden sanık Güneş, daha sonra bu fikirlerinden vazgeçtiklerini savundu. Başkan Öztürk de kişi başı 15 bin liraya 10 kişi toplanılsa dahi İstanbul'da arsa alınamayacağını belirtti.

Savunması alınan bazı tutuksuz sanıklar da haklarındaki suçlamaları reddetti.

Duruşma, yarına ertelendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün İş Dünyası Yapılanması Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement