Filinta'da Kartlar Yeniden Dağıtılıyor... - Son Dakika
Güncel

Filinta'da Kartlar Yeniden Dağıtılıyor...

Yönetmenliğini Gökhan Erkut'un yaptığı, senaryosunu Altuğ Küçük'ün üstlendiği Filinta'nın dün geceki bölümünde neler yaşandı bir bakalım.

10.06.2015 09:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Önümüzdeki hafta sezon finalini yaparak, yeni sezonda TRT ekranlarında sevenleriyle yeniden buluşacak olan, ES Film'in yapımcılığını üstlendiği Türkiye'nin ilk ve tek Osmanlı Polisiyesi 'Filinta'nın dün gece yayınlanan 25. bölümünde seyirciyi şoke eden sürpriz gelişmeler yaşandı.

Kadı Gıyaseddin mührünü bırakarak istifa etti...

Kadı Gıyaseddin yürüttüğü davada, Mustafa'nın beraatine karar verirken, Rıza'nın da delil yetersizliğinden hakkındaki davaları düşürdüğünü söyledi. Kendisi de kötülüğe engel olamadığı, Adaleti yerine getiremediğini öne sürerek mührünü bırakarak istifa etti ve 'Ben de bir kötülük gördüm. Ne dilimle engelleyebildim, ne de elimle bu kötülük yapanları derdest edebildim. Bu cübbeyi giymek, kötülüğü durdurmaya kendi ellerinle talip olmaktır. Lakin ben bu vazifeyi yerine getiremedim. Mahkumun hüküm giymediği yerde, hakim bu cübbeyi ha giymiş, ha giymemiş! Ben Gıyaseddin Hatemi, cümle alem duysun ki, bundan sonra hüküm sahibi de değilim, mühür sahibi de!...' sözleri ile geceye damgasını vurdu.

Kadı'nın istifası Boris'te şok etkisi yaratır...
Gecenin en çarpıcı sahnelerinden biri de, Şehr'i İstanbul'da şaşkınlık yaratan Kadı Gıyaseddin'in istifasının ardından Boris Zaharyas'ın şaşkınlık ve ne yapacağını bilemez, delice sorularla kendi kendini yediği sahneler oldu. Padişah'ın bu istifası ile Saraydan da uzaklaştırdığı Kadı Gıyaseddin'den, tüm görevlerini teslim etmesini istemesi Boris'in planlarına da gölge düşürmüş oldu. Boris'in Saraya yakın Kadı ile Osmanlı Bankasındaki yakın iş ortaklığı bundan sonraki planlarında değişim gösteceğini açıkça belli ederken, onun bu sorularla dolu, monologlu sahneleri seyirciyi bir sinema şöleni tadında derinden etkiledi. Boris'in kendince kurduğu tez ile Kadı'nın görevini asla kendi rızasıyla bırakmadığı ve arkasında başka, büyük Galata Kadılığını aşan meseleler, oyunlar olduğu üzerineydi.

Üsküplü neyin peşinde?
Üsküplü zabit olarak Kadılık'ta güven telkin ederken diğer bir taraftan Sansar Cemil ile işbirliği halindedir. Üsküplü'nün bu işbirliği dün gece yayınlanan bölümde izleyenlerce şaşkınlıkla karşılandı. Üsküplü ve Sansar Cemil, Hasan'ın katilinin Anita olduğunu Kadılı'ğa bir şekilde duyururlar. Ve Üsküplü'nün tuttuğu bir adam Kadılı'ğa sinsice girer. Galata Kadılığı'nı huzursuz edecek bu saatlerin ardından Kadı Gıyaseddin ve zabitler Anita'nın peşine düşer. ..

Anita kaçayım derken hapisi boylar!
Wilma Elles'in oynadığı dünyaca ünlü şarkıcı ve Alman casus Anita von Wilhelm, dün gece yayınlanan bölümde, İstanbul'daki kaos dolu olaylara dayanamayarak, bebeğini başka bir ülkede doğurmak için sahte bir kimlik çıkartıp şehri terkedeceği sırada yakalandı. Sağ kolu Vivian'ın Alman Sefaretine giderek haber vermesinin üzerine, aynı zamanda Mustafa ve tüm zabitlerin Hasan Çavuş'un katili olarak onu araması Anita'nın bu kaçış planını suya düşürdü. Alman Sefirinden her şeyi öğrenen Anita için bir plan yapıldı. Sefirin birebir maskesini çıkartan ve 'Abdullahfon' icadıyla onun sesini alan Foto Abdullah, Anita'nın gemiyle kaçarken yakalanması ve herşeyi anlatması için ona bir oyun oynadı. Tekrar hapisi boylayan Anita, Boris'in kendini ziyaretiyle umutlandı. Oysa Boris sadece onu uyarmaya ve işbirliği yaptıkları konusunda sessiz kalması gerektiğini söylemeye gelmişti. Hamile olan Anita'nın akıbeti belli değildir.

Boris'ten Esat Paşa'ya 'Senin tek efendin benim'
Esat Paşa'nın geçtiğimiz bölümlerde, Padişah'ın canına kast eden Emine Hatun'un ardındaki kişi olarak adını verdiği Boris, dün gece yayınlanan bölümde, Paşa'ya 'Senin tek efendin benim!' diyerek İngilizlerle işbirliğine son vermesini istedi. Esat Paşa, uzun bir zaman sonra kavuştuğu Azize'ye çıkmazlarını anlattı. Ve bu gerginliğe dayanamadığını söyledi. Azize ise ona kaçma teklifinde bulundu. Ancak, kaçma planı yaparken karşısına Azize yerine, bir türlü kurtulamadığı Boris ve kötü planları çıktı.

Süreyya'ya Boris oyunu
Süreyya dizinin dün geceki bölümünde, kendisine de işbirliği teklifiyle gelmiş İngiliz Sir Hanry'e (Uğur Taşdemir) karşı, banka ortaklığı yaptığı Boris'i kişisel meselelerine rağmen müdafaa yoluna gitti. Ve bundaki tek amacının Osmanlı topraklarını korumak olduğunu dile getirdi. Boris, Süreyya'nın bu buluşmadaki ılımlı haline şaşkınlıkla bakarken, İngilizlerin yanlış yapmaması adına daha sert bir tavır sergiledi. Ve Sir Hanry'nin yardımcısını onun ve Süreyya'nın gözü önünde Sansar Cemil'e öldürttü. Süreyya bu beklenmedik atağında Boris'in oyunuyla sarsıldı.

Gonca kim?
Geçtiğimiz hafta babasını Boris'in öldürdüğünü söyleyen Gonca (Elif Ceren Balıkçı) Boris'ten intikam almak için onu öldürmek isterken Mustafa'ya yakalanmış, sonrasında Kadı Gıyaseddin tarafından hami olarak seçilen Süreyya'ya teslim edilmişti. Fakat dizinin dün geceki bölümünde genç kız, Süreyya'yı öldürme planlarıyla, elinde bıçakla seyircinin karşısındaydı. Gonca'nın kim olduğu ve neden Süreyya'nın canını almak istediği seyircinin merak ettiği konular arasında...

Mustafa Boris'e hesap sorar...
Abdullah, yaptığı araştırmalar sonunda Mustafa'ya ailesi hakkında bulduğu gerçekleri söyler. Mustafa kafasındaki soruları yavaş yavaş yanıtlarken soluğu Boris'in yanında alır. Ve gecenin finalinde Mustafa Boris'i köşeye sıkıştıran sorusunu sorar: 'Ailemi bu balta ile mi öldürdün Emir?'

Başrollerinde; Onur Tuna, Serhat Tutumluer, Mehmet Özgür, Nur Fettahoğlu, Cem Uçan, Damla Aslanalp, Naz Elmas, Yosi Mizrahi, Hakan Yufkacıgil, Bülent Alkış, Kamil Güler, Wilma Elles, Kemal Topal, Serhan Ernak, Kemal Zeydan, Alona Kral, Ebubekir Öztürk, Ercan Demirel, Sencer Serta, Alican Bayhan, Emre Canpolat, Ceyhun Ergin, Uğur Yıldıran, Engin Yüksel, Selim Gürata ve Elif Ceren Balıkçı gibi önemli oyuncuların rol aldığı Filinta 16 Haziran Salı akşamı sezon finali ile TRT 1 de...

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Filinta'da Kartlar Yeniden Dağıtılıyor... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement