Filistin Uzlaşı Hükümetinin Görev Süresi Tartışmaları - Son Dakika
Politika

Filistin Uzlaşı Hükümetinin Görev Süresi Tartışmaları

Fetih Şura Meclisi Üyesi Ebu Şehla, Hamas'ın "uzlaşı hükümetinin görev süresinin biteceğine" ilişkin açıklamasını reddederek, anlaşmada bunu belirleyen bir maddenin yer almadığını belirtti.

01.12.2014 16:44

Fetih Şura Meclisi Üyesi Faysal Ebu Şehla, Hamas'ın "ulusal uzlaşı hükümetinin görev süresinin biteceğine" ilişkin açıklamasını eleştirdi.

Ebu Şehla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 Nisan'da imzalanan anlaşmanın başkanlık ile parlamento seçimleri yapılana kadar, uzlaşı hükümetinin kurulmasını içerdiğini ifade ederek, "Söz konusu anlaşmada uzlaşı hükümetinin görev süresinin ne zaman sona ereceği konusuna değinilmedi" dedi.

Uzlaşı hükümetinin görev süresi değil, "seçimlere hazırlık yapması için tanınan" sürenin biteceğini savunan Şehla, "Bu tür açıklamalar, siyasi taciz mesabesindedir. Bunlarla seçimlere hazırlık süresinin uzatılması hedefleniyor" ifadesini kullandı.

Fetih Hareketi'nin seçimlerine hazır olduğunu dile getiren Ebu Şehla, Fetih'in "Hamas'ın Fetih liderlerinin evlerini hedef alan saldırılarını düzenleyenleri açıklayana kadar" diyalogtan uzak duracağını kaydetti.

Ebu Şehla, Refah Sınır Kapısı'nın Filistin yönetimine bağlı görevlilerce teslim alınmaması konusunda da şunları kaydetti:

"Refah Sınır Kapısı krizinin çözümü için pek çok anlaşma üzerinde ittifaka varıldı. Ancak bu anlaşmalar pratikte çeşitli sorunlarla karşılaştı. Uzlaşı hükümetine söz konusu anlaşmaları uygulaması için fırsat verilmedi. Bu konuda gecikmenin sorumluluğunun büyük bir kısmı, Hamas'a aittir."

Uzlaşı hükümetinin " Gazze'deki görevlerini tam olarak" teslim almamasıyla ilgili de Ebu Şehla, " Hükümet, bir yandan İsrail'in diğer yandan Hamas'ın uyguladığı kısıtlamalar nedeniyle tüm görevlerini yerine getiremedi" görüşünü dile getirdi.

Hamas'tan geçen hafta yapılan açıklamada, uzlaşı hükümetinin görev süresinin 2 Aralık'ta sona ereceğini belirtilerek, tüm Filistinli direniş gruplarının mevcut hükümetin yerine "Güçlü bir ulusal birlik hükümeti"nin kurulması için çaba sarf etmesini istemişti.

Hamas ve Fetih hareketlerinin, 7 yıl aradan sonra 23 Nisan 2014'te milli mutabakat anlaşması imzalamasının ardından 2 Haziran'da Filistin ulusal uzlaşı hükümeti kurulmuştu. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Filistin Uzlaşı Hükümetinin Görev Süresi Tartışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement