Financial Times: Batı'nın Kürt Militanlara Desteği Azalıyor - Son Dakika
Güncel

Financial Times: Batı'nın Kürt Militanlara Desteği Azalıyor

Financial Times: Batı\'nın Kürt Militanlara Desteği Azalıyor

Financial Times, Batı'nın Türkiye'deki Kürt militanlara yaklaşımının ülkenin doğusunda yaşanan çatışmalar nedeniyle değiştiğini hatta azaldığını yazdı.

07.10.2015 08:32  Güncelleme: 08:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiliz Financial Times gazetesi, Batı'nın Türkiye'deki Kürt militanlara yaklaşımının Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde çatışmaların başlamasıyla birlikte azaldığını yazdı.

Gazete Batı'da, PKK'nın Türkiye'deki çözüm sürecindeki tavrı ve örgüte yakın grupların Suriye ile Irak'ta IŞİD'le mücadelesi nedeniyle Kürt militanlara yönelik oluşan olumlu yaklaşımın gelinen aşamada kaybolduğunu belirtiyor.

Haberde özetle şu ifadeler yer alıyor:

"TAKTİR KAZANIYORDU"

"Dünya, birkaç ay öncesine kadar, merkezi Kuzey Irak'taki dağlarda bulunan silahlı Kürt milis grubu Kürdistan İşçi Partisi'ne (PKK) ısınıyor görünüyordu.

Grup ve bölgedeki kolları Suriye ve Irak'ta, İslamcı IŞİD militanlarının Kürt kent ve köylerine saldırı dalgalarını püskürtüyor, cihatçılarla sahada çatışmalara girmede tek gönüllü ve muktedir bölgesel güç olarak takdir kazanıyordu.

"UMUTLARI CANLANIYORDU"

PKK Türkiye'de, tarihi düşmanı Türk devletiyle ateşkesinde şartlara uyuyor, 30 yıldan uzun bir zamandır 30 binden fazla kişinin ölümüne neden olan çatışmaların sonlanmasını umutlarını canlandırıyordu.

Bir avuç dolusu Batılı siyasi uzman ve siyasetçi, ABD ve AB'ye, grubun terörist örgütler listesinden çıkartması çağrısı yapıyordu.

"PKK TEKRAR İSYAN BAŞLATTI"

Bu, PKK'nın Temmuz ayında isyanı yeniden başlatmasıyla değişti. PKK, Türkiye'nin, Kürt - Güneydoğu bölgesinde yeni karakollar kurarak ve barış görüşmeleri sırasında verdiği sözlerinden cayarak kendisine bunu dayattığını iddia ediyor.

Ankara'daki makamlar ise buna karşı çıkıyor ve PKK'nın hiçbir zaman barış görüşmelerine hazır olmadığını ve çatışmaların yatışmasını silah stoklamak için istismar ettiğini söylüyor.

"İŞLER ÇOK KARIŞTI"

Gazeteye konuşan, ismi gizli tutulan bir Avrupa diplomat, bugünlerde Batı'da kimsenin artık PKK'nın terör örgütleri listesinden çıkarılmasını önermediğini söylemiş.

Haberin devamında, Türkiye'deki PKK saldırılarının Batı'nın Suriye'deki PYD'yle (Demokratik Birlik Partisi) ilişkisini de karmaşıklaştırdığı belirtiliyor ve aynı diplomatın bu konudaki sözleri aktarılıyor:

"Diplomat, 'Türkiye, (PYD'yle birlikte çalışmamak için) bizi daha fazla baskı altına koymak için bu durumdan faydalanıyor. Özellikle ABD'ye göre bu saldırılar (PKK'nınkiler) buna yardımcı olmuyor." (Kaynak: BBC Türkçe)

Son Dakika Güncel Financial Times: Batı'nın Kürt Militanlara Desteği Azalıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • kürdo: Türkiye bizim vatanımız başka ülkeye gerek yok burda doğduk burda öleceğiz 49 4 Yanıtla
  • Mehmet: İsyanı pkk başlattı yazıyor herkes bunun farkında. Ama seloya kalsa TÜRKİYE başlattı. Kafasız sel.. aklınca kürtleri yanına çekecek. Dağda ölen onca kişinin gebermesini kendi sorumluluklarından çıkarmak için atmadiğın iftira kalmadı. Yeter artık kıvırma selo. Uyanın kürtler. 16 11 Yanıtla
  • xXx: batinin destegi azaliyormus, yalaninizi.... 12 4 Yanıtla
  • Rebel kurdish: İslam la hdp ne alaka ??? Sen dinsizsin ben namazımdayım ama PKK ve hdp liyüm ?? 3 12 Yanıtla
    Deniz : Namaz kılıyorsun ve pkk yi destekliyorsun ha..Allahtan korkarmisin? 6 0
  • Zaza: Askere kurşun sıkan Kafir oğlu kafir dir. 8 2 Yanıtla
  • Liceli: Dinimiz belli vatanımız belli bayrağımız belli.büyük şeytan amerika,Kürt halkını parayla satin alabilecegini zannediyor. 8 1 Yanıtla
  • Amed 21 : Yaşasın Türkiye cumhuriyeti. bu ülkede yaşamak isteyen adam gibi yaşar. vatanına ihanet etmez. yok yaşamak istemiyorsan terketti...o kaddarrr... 7 1 Yanıtla
  • Deniz : Türkiye Cumhuriyeti toprakları herkese yeter..Yeter ki hain olmayın.. 7 0 Yanıtla
  • Amed 21 : arkadaşın biri ben namazimdayim. hdp vepkk liyim diyo. lan adama sormazlar mi pkk denen illet namazla nasıl alay ediyordu. bunların hesabı bu dünyada sorulmazsa ahirette sorulur. 4 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement