Ft, Barcelona'da Sergilenen Merkez Bankasına Ait Resimlere Bayıldı - Son Dakika
Dünya

Ft, Barcelona'da Sergilenen Merkez Bankasına Ait Resimlere Bayıldı

Ft, Barcelona\'da Sergilenen Merkez Bankasına Ait Resimlere Bayıldı

Financial Times, Barcelona'da sergilenen TC Merkez Bankası resim koleksiyonuna ait bazı eserleri övdüğü makalesinde "düşünce kışkırtıcı" olarak nitelerken, "bakmak gerçek bir zevk" diye yazdı İspanya'nın Barcelona kentinde CaixaForum'da...

08.02.2012 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Financial Times, Barcelona'da sergilenen TC Merkez Bankası resim koleksiyonuna ait bazı eserleri övdüğü makalesinde "düşünce kışkırtıcı" olarak nitelerken, "bakmak gerçek bir zevk" diye yazdı İspanya'nın Barcelona kentinde CaixaForum'da sanatseverlere tanıtılan TC Merkez Bankası'nın resim koleksiyonuna ait bazı eserlerden oluşan sergi, ilgi uyandırdı. Financial Times gazetesi sergiyi överken, "düşünce kışkırtıcı" olarak nitelediği resimlere "Bakmak gerçek bir zevk" dedi.

Merkez Bankası'nın resim koleksiyonunda yer alan bazı resimlerin sergilendiği Barcelona'daki etkinlik, İngiliz Financial Times gazetesince yayınlanan çok geniş bir makalede değerlendirildi.

"Gölge ve Gerçek" başlıklı sergi ile ilgili Merkez Bankası'nın koleksiyonuna ait bu resimlere "Bakmak gerçek bir zevk" denilen makalede, "Türk sanatında bir patlama yaşanıyor. İstanbul, şimdi 200 kadar çağdaş sanat galerisiyle övünüyor. Kutluğ Ataman ve Köken Ergun gibi video sanatçıları uluslararası alanda çok iyi tanınıyor" sözlerini kullandı.

Sergide yer verilen eserlerin daha çok 1970-1990 dönemine ait olduğuna da işaret eden gazete, özellikle Erol Akyavaş, Selim Turan, Ömer Uluç, Mehmet Güleryüz, Mithat Şen, Kenan Önsoy ve Halil Akdeniz'in eserleri üzerinde durdu. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Ft, Barcelona'da Sergilenen Merkez Bankasına Ait Resimlere Bayıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement