Garanti Emeklilik "İşimiz Okumak" Projesi - Son Dakika
Güncel

Garanti Emeklilik "İşimiz Okumak" Projesi

Garanti Emeklilik "İşimiz Okumak" Projesi

Garanti Emeklilik "İşimiz Okumak" Projesi ile Hermes Ödülü'ne layık görüldü

15.05.2013 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

§ Garanti Emeklilik, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Boğaziçi Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirdiği 'İşimiz Okumak' projesi ile uluslararası ödül platformu Hermes'te Platin Ödül'ün sahibi oldu.

§ 2010 yılından bu yana sürdürülen proje kapsamında bugüne kadar 3.100 öğrenci ve velisine ulaşılırken; proje sayesinde 305 çocuk çalışmayı tamamen bıraktı.

§ Garanti Emeklilik çalışanlarından 450 gönüllü projeye destek veriyor.

§ 2012 yılında Uygur Çocuk Tiyatrosu ile iş birliği yapılarak projeye Drama Atölyesi çalışmaları da eklendi.

Garanti Emeklilik 2010 yılından beri sürdürdüğü, para kazanmak amacıyla çalışan ilköğretim öğrencilerine yönelik İşimiz Okumak projesi ile Hermes Creative Awards'ta "Kurumsal Sosyal Sorumluluk" kategorisinde en değerli ödül olan Platin Ödül'ün sahibi oldu.

Başta sokaklar olmak üzere çeşitli iş yerlerinde para kazanmak amacıyla çalışan çocuklara okul başarılarını destekleyecek eğitimler ve sosyal gelişimlerine yönelik okul içi ve dışı etkinlikler sunarak; okulu sevdirmeyi ve böylelikle eğitimlerinin devam etmesini sağlamayı, bu sayede onları çalıştıkları iş yerlerinden kopartmayı hedefleyen proje İstanbul'da 7 ilçede sürdürülüyor. Proje kapsamında bugüne kadar; 12 ilçede bulunan 32 okulda, 3.100 çocuk ve velisine ulaşılarak; 305 çocuğun çalışmayı tamamen bırakması sağlandı. Ayrıca bu proje ile çocukların ders başarıları, okula devamlılık durumları, genel tutum ve davranışlarında da gözle görünür gelişmeler kaydediliyor.

Projenin uluslararası alanda elde ettiği bu başarıdan büyük mutluluk duyduklarını belirten Garanti Emeklilik Genel Müdürü Cemal Onaran şunları söyledi: "Maalesef ülkemizde okul veya okul dışı zamanlarında çalışan ya da aileleri tarafından çalışmaya zorlanan çocuklarımızın sayısı oldukça yüksek… Okuldan uzaklaştıkça başarıları düşen bu çocuklarımızın birçoğu zamanla eğitimlerini yarıda bırakıyorlar ve para kazanmak tek amaçları haline geliyor. Dışarıda; istismar, uyuşturucu bağımlılığı gibi birçok tehditle karşı karşıya kalan çocuklarımızı korumanın yolu, onları okullarında tutmak ve eğitimlerine devam etmelerini sağlamaktan geçiyor. İşte biz bu amaçla 2010 yılında İşimiz Okumak projemizi hayata geçirdik. Bu süreçte 3.000'i aşkın öğrenci ve velilerine ulaştık. Çalışanlarımızdan oluşan 450 gönüllü de aktif olarak projemize destek veriyor.

Projemizin başlangıcından bugüne kadar toplam 305 öğrencimiz çalışmayı tamamen bıraktı. Bir çocuğumuzun bile hayatında böylesine önemli bir değişim sağlamanın çok önemli olduğunu düşünürken, yüzlerce çocuğumuza fayda sağlayabilmiş olmamız bizleri hem mutlu ediyor hem de önümüzdeki dönemlerde daha fazla çocuğumuzu tamamen okula kazandırmak konusunda cesaretlendiriyor."

İşimiz Okumak projesinin son alınan ödülle birlikte uluslararası ödül sayısı 4'e yükseldi. IPRA – Altın Küre Ödülleri 2011 (Sosyal Sorumluluk Kategorisi), EMEA Sabre Ödülleri 2011 ve Global Sabre Ödülleri 2011 (Toplumla İlişkiler Kategorisi), Hermes Creative Awards 2013 (Sosyal Sorumluluk Kategorisi'nde Platin Ödül)

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Garanti Emeklilik 'İşimiz Okumak' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement