"Gazeteci Balbay İçin Eskişehir'de Büyük Buluşma" Etkinliği - Son Dakika
Yerel

"Gazeteci Balbay İçin Eskişehir'de Büyük Buluşma" Etkinliği

Eskişehir'de Tepebaşı Belediyesi ve Cumhuriyet Gazetesi İşbirliğiyle "Gazeteci Balbay İçin Eskişehir'de Büyük Buluşma" Sloganıyla Etkinlik Düzenlendi.

12.02.2011 19:55

Eskişehir'de Tepebaşı Belediyesi ve Cumhuriyet gazetesi işbirliğiyle "Gazeteci Balbay İçin Eskişehir'de Büyük Buluşma" sloganıyla etkinlik düzenlendi.

Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç Eskişehir Kültür Merkezi'nde, gerçekleşen etkinlikte yaptığı konuşmada, Eskişehir'in tarihi bir gün yaşadığını belirterek, Silivri'ye ziyarete gittiğinde tahminlerinin üstünde haksızlıklarla karşılaştığını kaydetti.

Ataç, Mustafa Balbay için düzenlenen etkinliğe katılan herkese teşekkür ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Mustafa Balbay'ın bedeni Silivri'de, ancak yüreği Eskişehir'de. Toplumda bir korku imparatorluğu yaratıldı. Dün 180'e yakın komutan tutuklandı. Oktay Ekşi, Müjdat Gezen ve Süheyl Batum'un linçleriyle ilgili senaryolar üretiyorlar. Bu senaryolar 1947 yılının ABD'sindeki senaryolara çok benziyor. Bunları yaşayacağız ama, ileride parlak günler, güzel günler bizi bekliyor. Herkesin elini taşın altına koyması gerekir."

Etkinlikte, tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter Mustafa Balbay'ın Eskişehirliler için yazdığı bir mektubu okudu. Mektubun okunmasının ardından Başkan Ataç, Kenter'e plaket sundu.

Ali Sirmen, Ataol Behramoğlu, İdris Akyüz, Can Ataklı, Orhan Erinç, ve İlhan Taşçı'nın konuşmalarıyla devam eden etkinliğe Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP İl Başkanı Erman Gölet ve çok sayıda davetli katıldı.

Konuşmaların ardından Akyüz, Ataklı, Sirmen, Erinç, Behramoğlu ve Taşçı, Balbay'ın kitaplarını imzaladı.

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Gazeteci Balbay İçin Eskişehir'de Büyük Buluşma' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement