Gazeteci Hüsnü Mahalli'nin Yargılandığı Dosyada Görevsizlik Kararı - Son Dakika
3.Sayfa

Gazeteci Hüsnü Mahalli'nin Yargılandığı Dosyada Görevsizlik Kararı

Gazeteci Hüsnü Mahalli’nin, yargılandığı davaya bakan mahkeme, görevsizlik kararı vererek, dosyayı basın davalarına bakan İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesine gönderilmesini hükmetti.

01.03.2018 13:01

Gazeteci Hüsnü Mahalli'nin, yargılandığı davaya bakan mahkeme, görevsizlik kararı vererek, dosyayı basın davalarına bakan İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesine gönderilmesini hükmetti.

Gazeteci Hüsnü Mahalli, "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçlarından hakkında 7 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, sanık Hüsnü Mahalli ve avukatlarıyla müşteki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ferah Yıldız katıldı.

Duruşmada, avukatlara Yurt gazetesinde yayınlanan yazı nedeniyle Basın Kanunun 27. maddesi gereğince görev hususunda görüşleri soruldu. Sanık avukatları, bu konuda takdirin mahkemeye ait olduğunu söyledi.

Söz alan müşteki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Yıldız ise takdirin mahkemeye ait olduğunu ifade ederek, "Ancak twitter hesabında yayınlanan yazılar açısından sanığın cezalandırılmasını istiyoruz. Çünkü bu hesap sanığın kendi kişisel hesabıdır" dedi.

Sosyal medya hesabından yayınlanan yazıda, Cumhurbaşkanının adı ima yoluyla dahi geçmediğini belirten sanık Hüsnü Mahalli, "Bence suçlamayla ilgili bir gerekçe kalmamıştır. Çünkü son olaylar bu kapsamda Türkiye'nin o tarihte düşman olarak kabul ettiği İran ve Rusya ile bugün dostane ilişkileri bulunmaktadır. Ben gazetecilik faaliyeti kapsamında özellikle siyasetçilerin söylediklerini kaynak olarak alıyorum. Beraatime karar verilmesini istiyorum" diye konuştu.

Mahkeme, sanığın üzerine yüklenen Yurt Gazetesinde yer alan yazıya konu fiilin basılmış eser yoluyla işlenmiş olması nedeniyle ve sanığın gazetede yazar olması göz önüne alındığında, Basın Kanunun 27. maddesine göre bu eylemle ilgili olarak İstanbul 2 Asliye Ceza Mahkemesinin görevli olduğunu belirterek, görevsizlik karar verdi. Mahkeme, bu nedenle dava dosyasının basın suçlarına bakan İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesine gönderilmesine hükmetti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Gazeteci Hüsnü Mahalli'nin Yargılandığı Dosyada Görevsizlik Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement