Gazeteci Kadumi İçin Suriye Büyükelçiliği Önünde Eylem - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Kadumi İçin Suriye Büyükelçiliği Önünde Eylem

Gazeteci Kadumi İçin Suriye Büyükelçiliği Önünde Eylem

Suriye'de 184 gündür tutuklu bulunan Filistinli gazeteci Beşar Fehmi Kadumi'nin serbest bırakılmasını isteyen meslektaşları, Suriye'nin Ankara Büyükelçiliği önünde eylem yaptı.

19.02.2013 20:42

Suriye'de 184 gündür tutuklu bulunan Filistinli gazeteci Beşar Fehmi Kadumi'nin serbest bırakılmasını isteyen meslektaşları, Suriye'nin Ankara Büyükelçiliği önünde eylem yaptı.

Suriye'nin Halep kentinde görev yapan ve 20 Ağustos 2012 tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayan El Hurra televizyonu muhabiri Beşar Fehmi Kadumi'nin serbest bırakılmasını isteyen meslektaşları akşam saatlerinde Suriye'nin Ankara Büyükelçiliği önünde toplandı. "Suriye Beşar'ı bize geri ver" sloganları atan 10 kişilik grup, adına yapılan basın açıklamasında, tutuklu bulunduğu Suriye'de 87 gün sonra serbest bırakılan gazeteci Cüneyt Ünal, "Bugün Beşar Kadumi'nin kayboluşunun 184. günü. Gazeteci arkadaşımızı bulmak, haber almak için her türlü yasal yollara, devlet kurum ve kuruluşlarına başvurduk fakat halen sağlıklı bir bilgiye ulaşamadık" dedi.

Meslektaşından haber almak ve sesimizi duyurmak için bugün bir kez daha Ankara'da Suriye Büyükelçiliği'nin önünde toplandıklarını dile getiren Ünal, "İstanbul'daki gazeteci arkadaşlarımızla eş zamanlı olarak yapılan bu ortak sese kulak verin. Bugün Beşar'ın oğlu Enes de İstanbul'da hakkını aramak için, babasından haber almak için Suriye Konsolosluğu'nda annesiyle birlikte haykırmaktadır. 184 gündür Beşar Kadumi'ye ve ailesine destek için eylemlerimizi sürdürüyoruz. 184 gündür Beşar'ın eşinin yüreği kan ağlıyor. İki minik yürek ise annelerine babalarını soruyor. Minik yürekler babalarının döneceği günü bekliyor. Bu minik kalpleri yalnız bırakmayalım. Ağlayan eşe destek olalım" diye konuştu.

Öte yandan; eyleme Hürriyet Gazetesi Okur Temsilcisi Faruk Bildirici ile Türkiye Haber Kameramanları Derneği üyeleri destek verdi. Ünal, her hafta Salı günü saat: 17.30'da Ankara ve İstanbul'da eş zamanlı olarak eylemlerini sürdüreceklerini kaydetti. Bir süre daha slogan atan grup, olaysız dağıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gazeteci Kadumi İçin Suriye Büyükelçiliği Önünde Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement