Gaziantep'te "Evde Yaşama Destek Birimi" Açıldı - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'te "Evde Yaşama Destek Birimi" Açıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Evde Yaşama Destek Biriminin açılışında, "Geçmişimiz olan yaşlılarla geleceğimiz olan gençler arasında sağlıklı bir köprü kurmak ülkemizin geleceği açısından önemli. Bugün açılışını yapacağımız bu tarz merkezler bu şuurun yerleşmesinde imkan verecektir" dedi.

25.05.2015 15:32

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Evde Yaşama Destek Biriminin açılışında, "Geçmişimiz olan yaşlılarla geleceğimiz olan gençler arasında sağlıklı bir köprü kurmak ülkemizin geleceği açısından önemli. Bugün açılışını yapacağımız bu tarz merkezler bu şuurun yerleşmesinde imkan verecektir" dedi.

Çiçek, açılış törenindeki konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kendi imkanları ölçüsünde özellikle son yıllarda ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olduğunu bildirdi.

Vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli projelerin hayata geçirildiğini belirten Çiçek, "Nüfusumuzun önemli bir kısmının gerçekten bu hizmetlere ihtiyacı var. Bir taraftan merkezi hükümet çalışırken diğer taraftan mahalli idarelerimiz ve belediyelerimiz de kendi imkanları içerisinde bu durumda olan vatandaşlarımıza azami derecede yakınlaşmaya ve mümkün olan tüm ihtiyaçlarını gidermeye gayret ediyor. İnşallah yeni projelerle, merkezlerle ister evde ister dışarıda bu ihtiyaçlar daha çok karşılanacak" dedi.

Çiçek, devletin yaşlı vatandaşlarının ihtiyaçlarını da karşılamak zorunda olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bir ülke geçmişi ile geleceği arasında sağlıklı bir köprü kurmak mecburiyetindedir. Nasıl ki gençlerimiz, çocuklarımız ülkemizin geleceği diyorsak, eli öpülesi yaşlı insanlarımız ki; bugün sahip olduğumuz birçok şeyi onların çabasına ve fedakarlığına borçluyuz. Şehitlerimizin kanı pahasına bu topraklarda yaşıyoruz. Onların hepsinin hatırını sormak, hayır duasını almak, rahmetle anmak ve geçmişimiz olan yaşlılarla geleceğimiz olan gençler arasında sağlıklı bir köprü kurmak ülkemizin geleceği açısından önemli. Bugün açılışını yapacağımız bu tarz merkezler bu şuurun yerleşmesine imkan verecektir. Temennim odur ki insanlarımız bu tarz hizmetlere çok fazla ihtiyaç duymasın, kendi hayatını kendisi kazansın."

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise dezavantajlı gruplara, engelli, engelsiz, yaşlı genç kadın erkek ayrımı yapmadan hak temelli bir bakış açısıyla sosyal devletin ne olduğunu göstermeye çalıştıklarını söyledi.

Özellikle yasası, adı olmayan, evinden çıkamayan, insan yerine konmayanlar için çeşitli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Şahin, hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını ispatlayan 13 yılı geride bıraktıklarını vurguladı.

Şahin, yaşlıların yeni hizmet alanlarına ihtiyacı olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Artık sadece huzurevleri yetmiyor. Bunları çeşitlendirmemiz gerektiğini, günlük bakımları, rehabilitasyonu, yaşlıların evinden çıkıp bir dost muhabbeti yapacağı ortamlara ihtiyacı olduğunu gördük. Evde bakım hizmetine geçiyoruz artık. Buraya gelebilen sağlığı müsait olanlara kapımız açık. Ama buraya gelemeyenlerin de hizmeti ayaklarına götürüyoruz. Merkezimiz bu işe yarayacak. Evden çıkamayan yaşlılarımıza bakım hizmetleri götürülecek. 27 arkadaşımızı bu konuda eğittik."

Konuşmaların ardından Çiçek, Şahin, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti milletvekilleri Abdülkadir Aksu, Mehmet Necati Çetinkaya, Halil Mazıcıoğlu ve diğer yetkililer merkezin açılışını yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'te 'Evde Yaşama Destek Birimi' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement