Gaziantep'te "Kınalı Kuzular" Askere Uğurlanıyor - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te "Kınalı Kuzular" Askere Uğurlanıyor

Gaziantep'te vatani görevini yapacak asker adayları için kına geceli uğurlama törenleri düzenleniyor.

01.08.2017 11:03

Gaziantep'te vatani görevini yapacak asker adayları için kına geceli uğurlama törenleri düzenleniyor.

Vatani görevlerini yapmak için yola çıkacak 1997/3 tertip asker adayları düzenlenen uğurlama törenleriyle birliklerine gönderiliyor. Bazı aileler, vatani görevini yapacak evlatları için kına gecesi eğlencesi düzenliyor.

İslahiye ilçesinin Hürriyet Mahallesi'nde de Ökkeş Korkmaz askere uğurlayacağı oğlu Serhat Korkmaz ile 2 arkadaşı için kına gecesi düzenledi.

Gecede bir araya gelen mahalle sakinleri askere gidecek gençlerle birlikte halay çekerek, mahalli sanatçıların seslendirdiği türküler eşliğinde eğlendi.

Serap Korkmaz, asker adayı ağabeyi için yazdığı duygu yüklü şiiri okudu ve annesi Emine Korkmaz ile birlikte gözyaşı döktü.

Serhat Korkmaz ise okuduğu şiirle ve seslendirdiği türkü ile meydanda bulunanlara duygulu anlar yaşattı.

Oğlunu askere göndermenin onuru ve gururunu yaşadığını belirten Ökkeş Korkmaz, kendisinin de 10 yıl orduda görev yaptığını ifade etti.

Korkmaz, oğlunu askere göndereceği için çok mutlu ve huzurlu olduğunu dile getirerek, oğlunu vatanına, milletine hayırlı bir evlat olarak yetiştirdiğini söyledi.

Serhat Korkmaz da "Çok mutluyum, babam elime kınamı yakıyor. Kaderimizde varsa şehitlik şerbeti içeriz. Kaderimizde yoksa da vatan sağolsun, şehitlerimizin ruhu şad olsun." dedi.

Gururla hüznün bir arada yaşandığı gecede ellerine kına yakılan Serhat Korkmaz ile askere birlikte gideceği arkadaşları Murat Karadaş ve Mehmet Sayıcı, yakınlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te 'Kınalı Kuzular' Askere Uğurlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement