Gaziantep'te Resim ve Seramik Sergisi - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'te Resim ve Seramik Sergisi

Sanatçı Aydemir'in yaptığı resim ve seramiklerden oluşan sergi, Sanko Sanat Galerisi'nde açıldı.

26.01.2014 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ressam ve seramik sanatçısı Gülümser Aydemir, Sanko Sanat Galerisi'nde resim ve seramik sergisi açtı.

Aydemir'in 25 resim ve 31 seramik eserinin yer aldığı sergi, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, Genel Müdür Yardımcısı Sevim Karakaş ve sanatseverlerin katımıyla açıldı.

Kaymakam Aydın, açılışta, sanatçıyı tebrik ederek "Toplumsal hayatımızda estetik ve sanat ne kadar çok olursa yaşam kalitesi de o kadar yukarı çekilmiş olur. Bu açıdan bu sergiyi çok önemsiyorum" dedi.

Aydemir de memleketinde sergi açma hayalini yıllar sonra gerçekleştirebildiği için heyecanlı olduğunu ifade etti.

Sadece resim sanatıyla uğraşmanın kendisine yeterli gelmediğini, 12 yıldır da seramik çalıştığını anlatan Aydemir, "Hem resme hem seramiğe gönül verdim. 'Duyarlılık, yüzleşme' temasıyla yaptığım eserlerime bakarken, herkes kendine bir pay çıkarabilir" diye konuştu.

Çalışmalarında akrilik ve kolaj tekniği uyguladığını vurgulayan Gülümser Aydemir,  şunları kaydetti:

"Konuşmuyoruz, dinlemiyoruz ve duyarsızlığı uç noktalara taşıyoruz. Bu duyarsızlığı rengin, armoninin, lekenin, ritmin diliyle vurgulamak istiyorum. Yüzlerle, gözlerle sorguluyorum çevremde gördüğüm değişimi. Gülen gözlere bakmayı, dinlemeden yargılamamayı, çözümsüzlükten yakınmayı değil çözüm üretmeyi, ben değil biz olarak düşünmeyi öğütlerken, tuvalimle, çamurumla biçimselliğe dönüştürüyorum. Lekesel bir bütünlük ve renkçi bir anlayışla uyguluyorum yüzleşmelerimi."

Kaymakam Aydın, sanatçı Aydemir'e Sanko Holding sponsorluğunda bastırılan '"Belkıs Zeugma ve Mozaikleri" adlı bilimsel yayını hediye etti.

Serginin, 7 Şubat'a kadar ziyaret edilebileceği bildirildi. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'te Resim ve Seramik Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement