Gaziantep Valisi Erdal Ata Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Gaziantep Valisi Erdal Ata Açıklaması

Gaziantep Valisi Erdal Ata, üzerinde hür ve bağımsız yaşadığımız vatan topraklarının, şehitlerimizin ve gazilerimizin canları pahasına kazandıkları kutsal bir emanet olduğunu belirtti.

12.03.2012 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Valisi Erdal Ata, üzerinde hür ve bağımsız yaşadığımız vatan topraklarının, şehitlerimizin ve gazilerimizin canları pahasına kazandıkları kutsal bir emanet olduğunu belirtti.

Vali Ata, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 91. yıl dönümü dolayısı ile yayımladığı mesajında, Türk milletinin yeryüzünde var olduğu günden beri, vatanını, milletini ve bağımsızlığını canından aziz tuttuğunu, tarih boyunca şanlı bayrağını gururla dalgalandırarak bugünlere ulaştığını ifade etti.

Milletimizin, Anadolu'nun işgaline karşı, topyekun bir direniş gösterdiğine işaret eden Vali Ata, şunları dile getirdi:

"Milletimiz, vatan, bayrak ve namus uğrunda canı pahasına, büyük Şair Akif'in dediği gibi 'bu hayasız akın'a' karşı direnmiştir. Anadolu'yu hür ve bağımsız bir Türk yurdu haline getirme sevdasındaki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının başlattığı bu şanlı direniş, dalga dalga yayılarak tüm vatanın kurtuluşuna vesile olmuştur.

Milletimizin gösterdiği bu şanlı mücadele, tüm mazlum milletlerin de bugün rehber edindikleri, bir kurtuluş destanı olarak, tarihteki eşsiz yerini almıştır. Bugün üzerinde hür ve bağımsız yaşadığımız vatan toprakları şehitlerimizin ve gazilerimizin canları pahasına kazandıkları kutsal bir emanettir."

Vali Ata, şunları kaydetti:

"Kahraman ordumuza ithafen yazılan ve İstiklal savaşımızı iliklerimize kadar bize hissettiren İstiklal Marşımızı, Büyük Şair Mehmet Akif, kurtuluş mücadelesini bizzat yaşamış biri olarak, duygularını yoğun ısrarlar üzerine kaleme almış, 'Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın' diyerek, hissettiği manevi yoğunluğu belirtmiştir.

İstiklal Marşımız Türk milletinin kahramanlığının, vatan sevgisinin, bağımsızlık tutkusunun en güzel nişanesidir. İstiklal Marşımızı bizlere armağan eden merhum Mehmet Akif Ersoy ve bütün şehitlerimizi bu anlamlı gün vesilesiyle bir kez daha rahmet, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum."

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep Valisi Erdal Ata Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement