Gaziler Günü - Son Dakika
Yerel

Gaziler Günü

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Türkiye tarihinde nice destansı mücadeleler yaşandığını belirterek, bu mücadelelerde yaralananların 'Gazi', vefat edenlerin de 'Şehit' gibi manevi mertebeler kazandığını kaydetti."Çünkü milli"...

19.09.2012 14:20

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Türkiye tarihinde nice destansı mücadeleler yaşandığını belirterek, bu mücadelelerde yaralananların 'Gazi', vefat edenlerin de 'Şehit' gibi manevi mertebeler kazandığını kaydetti.

Alparslan, yaptığı yazılı açıklamada, her Türk'ün bu onura kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı ve kutsal değerleri için savaşacağını vurgulayarak,

"Çünkü milli hasletimizde olan bu duyguların, Türk milletinin her bireyi için vazgeçilmez bir anlamı ve önemi vardır" değerlendirmesi yaptı.

Tarihte birçok gazi ve şehidin nice mücadelelerde nasıl varlık gösterdiklerine dikkati çeken Alparslan, "Türk Milleti bunun en güzel örneğini yakın tarihimizdeki 'Kurtuluş Savaşı'nda yaşamıştır. 'Ya istiklal, ya ölüm' diyerek başlayan bağımsızlık mücadelesi şehit ve gazilerin kahramanlıklarıyla zaferle neticelenmiştir" ifadesini kullandı.

"Türkiye tarihinde nice destansı mücadeleler yaşandı. Bu mücadelelerde yaralananlar "Gazi", vefat edenler de "Şehit" olmaktadırlar, bunlar manevi mertebeler " ifadesini kullanan Alparslan, bunların inanç ve geleneklerde yer alan onurlu payeler olduğunu belirtti.

Alparslan, vatanı uğruna ölümü göze almış kahraman ordunun daha sonra dünya barışını korumak için görev aldığını, bunun en güzel örneğini de 1. Dünya Savaşı'nda, Kurtuluş Savaşı'nda, Kore Savaşı'nda ve Kıbrıs Barış Harekatı'nda birçok askerin şehit, bir kısmı da gazi olarak geri döndüğünü hatırlatarak,

"Devletimiz bir yasa ile şehit yakınlarına 'Övünç Madalyası' vererek şehitlik maaşı bağlar. Yine gazilere de madalya ile aylık maaş verir ve tedavi, ulaşım gibi hizmetlerde ücretsiz imkanlar tanır" değerlendirmesi yaptı.

Muhabir: Ankara

Yayıncı: Ebubekir Gülüm - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement