Gelibolu Belediye Meclisi Toplandı - Son Dakika
Yerel

Gelibolu Belediye Meclisi Toplandı

Gelibolu Belediye Meclisi, Ocak Ayı Olağan Toplantısını Meclis Salonunda Yaptı

07.01.2011 11:31

Gelibolu Belediye Meclisi, ocak ayı olağan toplantısını meclis salonunda yaptı.

Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar'ın Ankara'da bulunması nedeniyle toplantıyı birinci meclis başkan vekili Avukat İsmail Kahraman yönetti. Tüm meclis üyelerinin eksiksiz katıldığı toplantıda, ilk gündem maddesi olarak olarak denetim komisyonu seçimi gerçekleştirildi. Grupların önerisi ile denetim komisyonu üyeliklerine CHP grubundan Ömer Akyol, Mustafa Çoban ve Ahmet Nalbant, MHP grubundan Derya Uysal ve AK Parti'den Zafer Batır, seçildi.

CHP grubu, meclis başkanlığına, 'Gelibolu Belediyesi norm kadro cetvellerinde teknik hizmetler sınıfında bulunan mühendis kadrolarının unvan ve branşlarının görüşülerek belirlenmesini öneriyoruz' şeklinde verdiği önerge kabul edildi. Daha sonra CHP grubu, aynı gündem maddesi ile ilgili iki önerge daha sundu.

Sözleşmeli personel ile ilgili yapılan oylamada, sözleşmeli personelin tanımlaması yeniden belirlenirken, belediyede norm kadro cetvellerinde mühendis olarak istihdam edilen inşaat mühendisi, mimar, teknisyen ve teknikerlerin 2011 yılı ücretlerinin Bakanlar Kurulu'nca memur maaşlarına yapılan zam oranında mevcut ücretlerine yüzde 4 ilave uygulanması kabul edildi. Sözleşmeli personelin, 2011 yılı içerisinde memurlara yapılacak ilave ödenek ve zamlardan yararlanması da kabul edildi.

Toplantıda daha sonra imarla ilgili maddelerin görüşülmesine geçildi. İki madde doğrudan oylanırken, iki madde de görüşülmek üzere imar komisyonuna sevk edildi.

Toplantıda, MHP ve AK Parti ortak, MHP grubu ise ikinci bir önerge sunarak yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi. Meclis başkan vekili Kahraman, önergelerin önümüzdeki meclis toplantısında Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar tarafından cevaplandırılacağını bildirdi.

Daha sonra belediye meclisinin 4 Şubat saat 14.00'da yapılması oy birliğiyle kararlaştırdı.

(ZEL-SAM-ÜNS) - ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gelibolu Belediye Meclisi Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement