Gençler Bilge Kral'ı Unutmadı - Son Dakika
Yerel

Gençler Bilge Kral'ı Unutmadı

Gençler Bilge Kral\'ı Unutmadı

Bosna Hersek Cumhuriyetinin kurucusu İslam mütefekkiri ve dava adamı Bilge Kral unvanlı Aliya İzzet Begoviç Gönüllü Kuruluşlar gençliği tarafından anıldı.

07.11.2016 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bosna Hersek Cumhuriyetinin kurucusu İslam mütefekkiri ve dava adamı Bilge Kral unvanlı Aliya İzzet Begoviç Gönüllü Kuruluşlar gençliği tarafından anıldı.

Birlik Vakfı toplantı salonunda yapılan anma programına Gönüllü Kuruluşlar Gençlik Komisyonu başkanı Mücahit Yıldız, Platform Başkanı Ahmet Taş, Yönetim Kurulu üyeleri Birlik vakfı Şube Başkanı Ahmet Adıgüzel ve gençler katıldı.

Yazarlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Selim Tunçbilek'in konuşmacı olduğu toplantıda açılış konuşmasını yapan Platform başkanı Ahmet Taş ve Gençlik komisyonu Başkanı Mücahit Yıldız ev sahipliği için Yazarlar Birliğine teşekkür etti ve konuşmacı Selim Tunçbilek'e yapacağı sunum için başarılar diledi.

Aliya İzzet Begoviç'in hayatını mücadelesini ve Bosna Hersek Cumhuriyetinin kuruluş şartlarını ve çekilen sıkıntıları anlatan sine vizyongösterimi katılımcılar tarafından ilgi ile takip edildi duygusal anlar yaşandı. Yazarlar Birliği Başkanı selim Tunçbilek, Aliya İzzet Begoviç'in, İslam dünyası tarafından örnek alınacak hizmetler yaptığını söyledi. Bosna halkının, Osmanlının ayrılmasından sonra büyük sıkıntılar çektiğini dile getiren Tunçbilek, İkinci Dünya Savaşı sonrası bağımsızlık mücadelesi sırasında 250 binden fazla Bosnalının Sırplar tarafından katliam ve soykırımdan geçirildiğini ifade etti.

Begoviç'in zor şartlarda Baytın Anlaşmasını imzalayarak Bosna Hersek'in bağımsız bir devlet olmasını sağladığını dile getiren Tunçbilek, Begoviç'in, ömrünün son günlerinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la hasta yatağında görüştüğünü ve Bosna halkını Türkiye'ye emanet ettiğini sözlerine ekledi.

Aliya İzzet Begoviç'in hayatı, kimliği ve mücadelesinin gençler tarafından mutlaka okunması ve örnek alınması gerektiğini söyleyen Tunçbilek Program sonunda katılımcıların sorularına Aliye ile ilgili sorularına cevaplar verdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gençler Bilge Kral'ı Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement