Gençlik ve Spor Konfederasyonu Çalışmalarına Hızla Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Gençlik ve Spor Konfederasyonu Çalışmalarına Hızla Devam Ediyor

Gençlik ve Spor Konfederasyonu Çalışmalarına Hızla Devam Ediyor

Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu İzmir İl Başkanlığı’nın Aliağa Ceza İnfaz Kurumu ile başlattığı “Uçurtmayı Vurmasınlar & Kadının Hükmü” projesi hız kesmeden devam ediyor.

12.03.2015 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu İzmir İl Başkanlığı'nın Aliağa Ceza İnfaz Kurumu ile başlattığı "Uçurtmayı Vurmasınlar & Kadının Hükmü" projesi hız kesmeden devam ediyor. 11 Mart Çarşamba günü düzenlenen proje toplantısında tutuklu kadın hükümlülerin mesleki gelişimleri ve çocuklarının yaşam şartlarının iyileştirilmesi konuları üzerinde duruldu.

İzmir İl Başkanı Senem Kılıç ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte kadın mahkumların koğuşlarını ziyaret eden heyet, cezaevi yönetiminden büyük destek alarak, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Fatih Öztürk, Cumhuriyet Savcısı Güneş Okur, Kurum Müdürü Ümran Yavuzyılmaz, Kurum 2. Müdürü Ceylan Şahin'den bilgilendirme aldı. Bilgilendirmede; fiziki yapı, eğitim ve sosyal faaliyetler çalışmaları, psikososyal faaliyetler, sosyal ve kültürel faaliyetler, iş yurdu faaliyetleri anlatıldı.

Cezaevi yönetimiyle İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nu gezen heyet, kadın mahkumlarla konuştu, onların atölyelerini, yaptıkları çalışmalarını, öğrenme sınıflarını, odalarını, spor salonlarını, çocuklarını ve çocuk anaokulunu gördü ve cezaevleri için gerçekten fiziki yapı ve imkanlarının iyi olduğunu belirtti. Bilgilendirme ve toplantıda durulan konular sonucunda Senem Kılıç, cezaevi için iki koldan yardım edeceklerini, 1. kol olarak mahkumların ihtiyaçlarının Türkiye'deki ve özellikle İzmir'de büyük faaliyet gösteren saygın ticari kuruluşların "sponsor" desteklerini sağlayacaklarını, 2. kol olarak da cezaevindeki mahkumların ihtiyaçlarını sürdürülebilir kılmak için ise sürdürülebilir çözümler ve projeler başlatacaklarını ve bu sayede cezaevine destek olan büyük firmaların desteklerinin daha da anlam kazanmasını sağlayacaklarını hem de mahkumlara çok daha faydalı olacağını belirtti. Son olarak, 1 hafta arayla düzenlenen 2. çalışma grubunun devamının 15 gün sonra tekrar üçüncü kez toplanacağı kararı toplantıda alındı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gençlik ve Spor Konfederasyonu Çalışmalarına Hızla Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement