Gençlik ve Zararlı Alışkanlıklar Konulu Konferans - Son Dakika
Yerel

Gençlik ve Zararlı Alışkanlıklar Konulu Konferans

Kilis İl Müftülüğü tarafından düzenlenen ve Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr.tarafından" Gençlik ve zararlı alışkanlıklar" konulu konferans verildi.

02.04.2012 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kilis İl Müftülüğü tarafından düzenlenen ve Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Soysaldı

tarafından" Gençlik ve zararlı alışkanlıklar" konulu konferans verildi.

Kur'an-ı Kerim okunmasından sonra İl Müftüsü Mehmet Cüneyt Kavşut, yaptığı konuşmada, müftülük olarak sürekli konferans ve panel düzenlediklerini söyleyerek her ay cezaevinde konferans yaptıklarını belirtti.

Din görevlileri ve diyanet olarak asli görevlerinin dinin tebliği olduğunu belirten Kavşut, konferans verilmesi ve diğer konularda vatandaşları aydınlatmanın önemli olduğunu ifade etti.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Soysaldı ise gençliğin bir milletin geleceği demek olduğunu söyledi.

Soysaldı, ikinci bölümde yaptığı konuşmada gençliğin bir milletin teminatı olduğunu, Allah'ın insanı akıl vasıtası ile diğer varlıklardan üstün kıldığını belirterek, "Gençler yaş çubuk gibidirler, telkinlere açıktırlar. Bu dönemlerde onlara istenilen şekil verilebilir. Gençlerin ihmal edilmesi telafisi zor yaralar açabilir. O halde gençlerimize sahip olma, onlara iyi bir eğitim ve terbiye verme ve onlara kötü alışkanlıklardan korumak bakımından önce anne babalara daha sonra da eğitim öğretim kurumlarına

önemli görevler düşmektedir. Çocuklarımız ve gençlerimiz bizlere Allah'ın emanetidir, lütfen emanete sahip çıkalım. Bugünün gençliğine baktığımızda maalesef onların azgın bir hırs ve büyük bir tutku içerisinde dünyaya yöneldiklerini görmekteyiz. Özellikle bazı zengin aile çocukları satanizm ve ateizm gibi sapık yollarda tatmin arayışına girmektedirler. Gençlerimiz manevi olarak, ruhi olarak boş bırakıldığı zaman o boşluk telafisi mümkün olmayan şeylerle doluyor" dedi.

Konferansa din adamları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gençlik ve Zararlı Alışkanlıklar Konulu Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement