Giresun'da Hes Şirketleriyle Toplantı - Son Dakika
Yerel

Giresun'da Hes Şirketleriyle Toplantı

Vali Dursun Ali Şahin, Hidroelektrik Santrallerinin (HES) bir ülkenin hızla gelişmişliğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

23.09.2011 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Dursun Ali Şahin, Hidroelektrik Santrallerinin (HES) bir ülkenin hızla gelişmişliğinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Yörede yapımı süren ve proje aşamasında olan HES'lerle ilgili Valilik Toplantı Salonu'nda Vali Şahin başkanlığında yapılan toplantıya 26 HES yetkilisi katıldı.

Vali Şahin, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her alanda olduğu gibi HES'lerde de çok önemli atılımları olduğunu belirterek, " Bulgaristan'dan elektrik enerjisi aldığımız yılları hatırlıyoruz. Bu alanda biraz geç kalındığını düşünüyorum. Keşke bu çalışmalara 20-30 yıl önce başlanılsaydı" dedi.

Giresun'da faaliyette bulunan, yapımı süren ve proje aşamasında olan toplam 93 HES'in olduğunu dile getiren Şahin, şöyle konuştu:

"HES'ler bir ülkenin hızla gelişmişliğinin bir göstergesidir. Sizlerin de yatırımlarıyla çok süratli gelişiyor. Gerçekten büyük hizmetler yapıyorsunuz. Sizin bu üretiminiz olmasa dışarıdan enerji almak zorunda kalacaktık. Sizlere teşekkür ediyorum."

HES inşaatında ÇED taahhütlerine uyulmasını, hafriyat atıklarının depolanmasını, çöp ve yağların gelişi güzel dökülmemesini, gürültülü çalışılmamasını, işlerin bizzat uzmanlar tarafından yapılmasını isteyen Şahin, bu konuda duyarlı olan firmalara teşekkür etti ve ihmali bulunan HES şirketlerini de uyardı.

Toplantıya, HES şirketi yetkililerini yanı sıra Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Çetinbaş, İl Emniyet Müdürü Cemal Levent, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Emür ve ilçesinde HES yatırımı bulunan kaymakamlar katıldı.

- GİRESUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Giresun'da Hes Şirketleriyle Toplantı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement