Giresun Mevsimlik Fındık İşçilerine Hazır - Son Dakika
Güncel

Giresun Mevsimlik Fındık İşçilerine Hazır

Giresun Mevsimlik Fındık İşçilerine Hazır

Giresun Valiliği gezici ve geçici tarım işçileri için hazırlanmakta olan prefabrik konaklama alanlarında incelemelerde bulundu.

25.07.2012 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Valiliği gezici ve geçici tarım işçileri için hazırlanmakta olan prefabrik konaklama alanlarında incelemelerde bulundu.

Her yıl Doğu ve Güneydoğu bölgeleri başta olmak üzere Türkiye'nin bir çok yerinden 5 binin üzerinde tarım işçisinin geldiği Giresun'da, barınma sorununun çözümü için hazırlıkları tamamlayan Giresun Valisi Dursun Ali Şahin beraberinde bulunan İl Özel İdare Sekreteri Mehmet Emür ve Afet ve Acil Durum Müdürü Halil Topatan'la prefabrik konaklama alanlarında incelemede bulundu.

Giresun'a geçen yıla oranla daha fazla fındık toplamak için mevsimlik işçilerin gelmesini beklediklerini belirten Vali Dursun Ali Şahin "Türkiye'deki fındık rekoltesinin yüzde 20'sini karşılayan Giresun'da geçen yıl 54 bin ton üretim varken bu yıl 110 bin ton rekolte beklenmektedir. Fındık üretiminin fazlalığı fazla mevsimlik işçinin gelmesi anlamına geliyor. Daha önceki yıllarda gelen mevsimlik işçiler dere kenarlarında, uygun olmayan insanlık dışı şartlarda barınmaya çalışırlarken, geçen yıl çadır ortamı hazırlamıştık. Bu yıl bakanlığımızın gönderdiği ödeneklerle daha konforlu, insanca barınabilecek zemin hazırladık. Giresun merkezde 80 kişinin kalabileceği yarı prefabrik konaklama alanında mevsimlik işçiler için her ortam düşünülerek, camileri, çay ocakları, bulaşıkhaneleri,çamaşırhaneleri ve çocuklar için parklar hazırlanmıştır.Bu sadece Giresun merkezde değil, işçilerin yoğun olarak geldiği Bulancak, Tirebolu ve Görele ilçelerinde de aynı şekildedir. Buralarda konaklayacaklara iftar ve sahur yemekleri de ikram edilecektir. Biz bu güzellikleri sunuyoruz, onların da

ülkemize güzellikler sunacağına inanıyoruz" dedi.

Çocuk işçiliği konusunda da uyarılarda bulunan Vali Şahin "Gerek, işverenler gerekse mevsimlik işçilerimizin 15 yaşından küçük çocukları çalıştırmamaları konusunda hassas davranmalarını bekliyoruz. Bu ülkemiz için son derece zararlıdır. Çalıştıranlara ise o köyün muhtarına varıncaya kadar kanuni işlem uygulanacağını hatırlatmak isteriz. Diğer taraftan aileleriyle birlikte gelmek zorunda kalan çocuklar için Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bünyesinde gezi, eğitim gibi programlar uygulanacak yurtlarda barındırılacaktır" diye konuştu.

Vali Şahin, yevmiye konusunda ise yemeğin işverene ait olması durumunda 30, işçiye ait olması halinde ise 35 TL olarak belirlediklerini sözlerine ekledi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Giresun Mevsimlik Fındık İşçilerine Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement