Giresunlular Gebze'de Buluştu - Son Dakika
Güncel

Giresunlular Gebze'de Buluştu

Kocaeli Giresun Dernekler Federasyonu, hafta sonu çok önemli bir organizasyona imza attı.

24.12.2014 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Giresun Dernekler Federasyonu'nun organizasyonu çerçevesinde Giresunlu kanat önderleri Gebze'de bir araya gelerek Giresun'un sorunlarını ve geleceğini tartıştı. Toplantıya birçok ilden belediye başkanı, oda temsilcileri, bürokrat, akademisyen ve iş adamları katıldı.

Giresunluları Gebze'de ağırlayan federasyon başkanı Süleyman Karaman ve yönetim kurulu üyeleri, "Giresun'un Geleceği" adlı bir panel düzenledi. Federasyon merkezinin açılışıyla başlayan etkinlik Eskihisar Old Castle Otel'deki istişare toplantısı ile devam etti. Önemli isimlerin öngörüleriyle Giresun'un sorunlarının ele alındığı panel yemekli eğlence ile son buldu. Gece de konuşmacılara ve katılımcılara plaket de takdim edildi.

ÇOK SAYIDA KATILIMCI GELDİ

Pazar günü yapılan etkinliğe Giresunlu birçok önemli isim iştirak etti. En başta Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu olmak üzere, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Giresun Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Demirci, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu, Espiye Soğukpınar Belediye Başkanı Özcan Özdemir, TUBİTAK, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Giresun Üniversitesi ile Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden çok sayıda akademisyen, bilim adamı, sanayici ve iş adamıyla, sivil toplum örgüt temsilcileriyle beraber çok sayıda katılımcı hazır bulundu.

FEDERASYON MERKEZİ AÇILDI

Kocaeli'n de bulunan birçok derneğin üyesi olduğu Giresun Dernekler Federasyonu ek hizmet binası açıldı. Sadece Giresunluların katılım sağladığı açılışın kurdelesini Giresunlu protokol üyeleri kesti. Yeni oluşturulan federasyon yönetiminin ilk icraatlarından biri olan merkez iki yüz metrekarelik binasında üyelerine hizmet verecek. Gebze Hükümet Caddesi'nde bulunan federasyon merkezi bundan sonra Giresunluların buluşma yeri olarak birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak.

GİRESUN 'UN GELECEĞİ TARTIŞILDI

Federasyon merkezinin açılışından sonra panele geçen Giresunlular önce Eskihisar'ı gezdi. Kısa süren gezintinin ardından Old Castle'de toplanan konuklar Giresun'un geleceğini panelde tartıştı. Özellikle Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'ya yöneltilen birçok sorun, bizzat Aksu tarafından not edildi. Dünyanın en kaliteli fındığı olarak bilinen Giresun fındığının geleceğini Giresun Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Demirci yorumladı. TUBİTAK'tan Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar ise fındığın kalitesini yaptığı bilimsel analizlerle anlattı. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden katılan Prof. Dr. Ömer Dalman Giresun'un turizm potansiyeline değindi. Panelin moderatörlüğünü Gazeteci Yazar İsmail Kahraman yaptı. Panelistler kendi mesleki alanlarında Giresun analizi ve fındık konusunda önemli paylaşımlarda bulundular.

2 MİLYON GİRESUNLU GURBETTE

Kocaeli Giresun Dernekleri Federasyonu'nun düzenlediği ve Giresun'un Geleceği Paneli'nde konuşan Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun'un hemşerilerle bütünleşip, güç birliği yapması gerektiğini vurguladı. Kocaeli sınırları içerisinde bulunan Giresunlularla ilk kez bir araya geldiğini belirten Aksu, bu buluşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Aksu, kendisinin de bir gurbetçi çocuğu olduğunu, ailesinin Almanya'da yaşadığını ifade ederek, "Bu bakımdan sizin memleketimizle, Giresun'la ilgili duygularınızı ve memleketimize gurbetten bakışınızı çok iyi anlıyorum. Sizlerin özlemleri, beklentileri bizim için çok önemlidir" dedi. Aksu konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Giresun'un 430 bin il nüfusu var. 2 milyona yakın insanımız gurbette yaşamaktadır. Giresun'un gelişimi, büyümesi ve ekonomik alanda gelişmesi açısından Giresun Üniversitesi büyük önem taşımaktadır. Üniversiteye gelen öğrencilerin barınması (Yaklaşık 30 bin), başta olmak üzere sorunlarını çözmeliyiz. Belediye olarak ev bulunması, eşya temini konularında bir büro açtık. Üniversite öğrencilerine ücretsiz çamaşırhane hizmeti veriyoruz. Hava alanının açılmasından sonra demiryolu ulaşım ağına ilimiz mutlaka dâhil edilmelidir" dedi.

GİRESUN DÜNYA KENTİ OLDU

Giresun Kalesi ile ilgili yapılan çalışmalardan da söz eden Aksu, Kale'de restorasyon çalışmalarının yürütüldüğünü ve Kale'nin Turizm Bakanlığına kiraya verildiğini, 2017'de kira süresinin dolacağını söyledi. Aksu; "Belediye başkanlığım döneminde Karadeniz Turizm Ağı'nı kurduk. Zamana Yolculuk Projesini geçekleştirdik. Sosyal ve kültürel çalışmalarla önemli aktivasyonlara imza attık. Engellilerimizin rahatça yaşayabileceği bir şehir oluşturduğumuza inanıyorum. Giresun Atatürk Meydanı şehrin vitrini oldu. Alpaslan ve Gazi Caddelerini trafiğe kapattık. Giresun modern bir şehir oldu. Projelerimiz başka şehirler tarafından örnek alınıyor. 25 Kasım tarihinde Avrupa Birliği (AB) Bölgeler Komitesi Toplantısı'nı Giresun'da yaptık. Gaziantep, Antalya ve Erzurum'un talip olduğu toplantı belediyemizin ev sahipliğinde yapıldı. Giresun sadece bir bölge kenti değil bir dünya kenti olmuştur." sözlerini kullandı.

KARAMAN ve YÖNETİMİ TAKDİR TOPLADI

Gecenin ev sahibi olan Kocaeli Giresun Dernekleri Federasyonu Başkanı Süleyman Karaman ve Yönetim Kurulu üyeleri katılımcılardan tam not aldı. Özellikle "Giresun'un geleceği" panelinin düzenlemesinden ötürü Giresunluların takdirini toplayan Karaman hemşerilerine seslendi. Karaman, "Kişisel çıkarlarımız için biz hiç bir siyasi görüş gütmeden toplumsal birlik ve beraberliğimize nifak tohumu ekmeye çalışanlara fırsat vermeden hareket etmeliyiz. Hemşerilerimizin siyasi görüşü ne olursa olsun saygı göstermeliyiz. Biz Giresun toplumunun hak ettiği yere ulaşması için varız. Ve hep beraber birlik beraberlik içinde çalışmalıyız. İnsanlar bir arada yaşamak zorundadırlar. Bu zorunluluk dayanışmayı ve yardımlaşmayı ihtiyaç kılar. Nasıl ki tek taşla duvar yapılamazsa, insanlar da tek başlarına tüm işlerinin üstesinden gelemezler. Dolayısıyla diğer insanlarla ilişki kurmak, iş bölümü yapmak, iş birliğine geçmek vaziyetindedirler. İşte bizde federasyon olarak bu duygu ve düşünceyi benimseyen bir yönetim oluşturduk. Yönetim kurulumuzun Giresun'un geleceğine sahip çıkmak katkı sağlamak ve hayırlı işler yapmak için bir araya geldiğinin en önemli kanıtıdır. Gurbette olan Giresunluları ve Kocaeli Üniversitesi'nde okuyan yaklaşık iki bine yakın öğrencilerimizi Kocaeli'nde bir araya getirmek, bir tutmak diri tutmak en büyük projemizdir. Bugün saatlerce bizlere zaman ayıran siz değerli konuklarımıza yönetim kurulu arkadaşlarımın  adına sonsuz teşekkürlerimi  sunuyorum. İnşallah başka etkinliklerde yine bir araya geleceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Giresunlular Gebze'de Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement