Giresunlular Salona Sığmadı - Son Dakika
Dünya

Giresunlular Salona Sığmadı

Giresunlular Salona Sığmadı

Almanya Köln kentinde bulunan bin 500'den fazla Giresunlu bir araya gelerek hasret giderdi.

05.03.2012 01:41  Güncelleme: 08:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Köln kentinde bulunan Avrupa Giresunlular Derneği'nin (AGD) düzenlendiği dayanışma gecesinde bin 500'den fazla hemşehri bir araya gelerek hasret giderdi.

İntersaal salonunda yapılan geceye Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, Yeşiller Milletvekili Arif Ünal, Köln Belediye Meclis Üyesi Malik Karaman, Giresun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Emür dernek başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Dayanışma gecesine katılan hemşehrilerine teşekkür eden Avrupa Giresunlular Derneği (AGD) Metin Çoban geleneksel hale gelen bu gece sayesinde üç kuşağı bir araya getirerek kültürlerini yaşatmayı ve aralarındaki dayanışmayı arttırmayı hedeflediklerini söyledi. Geceye katılanlar birlikte dans edip halaylar çektiler. Geceye yoğun ilgi gösteren Giresunlular salona adeta sığmadı.

Yöresel sanatçıların sahne aldığı gecede ünlü sanatçılar Soner Arıca ve Sinan Yılmaz söylediği birbirinden güzel şarkılarla geceye renk kattı. Giresunlular özellikle Soner Arıca'nın şarkılarına yoğun ilgi gösterdiler. Sanatçının duygusal şarkılarıyla dans eden hemşehriler, hareketli şarkıları ile ise adeta coştular. Akşam saatlerinde başlayan etkinlik, gecenin ilerleyen saatlerinde sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Giresunlular Salona Sığmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement