Gmis Genel Başkan Yardımcısı Mutlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Gmis Genel Başkan Yardımcısı Mutlu Açıklaması

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, "Bugün ne kadar doğalgaz ve petrol, kömürün yerini almış gibi gözükse de bilimsel araştırmalar dünyada halen daha ömrü en uzun olan enerji kaynağının kömür olduğunu gösteriyor.

30.10.2017 12:39

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, "Bugün ne kadar doğalgaz ve petrol, kömürün yerini almış gibi gözükse de bilimsel araştırmalar dünyada halen daha ömrü en uzun olan enerji kaynağının kömür olduğunu gösteriyor." dedi.

Mutlu, Göktepe Mahallesi'ndeki bir kafeteryada Ereğli ve Alaplı ilçelerindeki köy ve mahalle muhtarlarının katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, Zonguldak'ın ilan edilen ilk il olmasının nedeninin taşkömürü olduğunu söyledi.

Kurtuluş Savaşı sonrası Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) bölge halkının silah zoruyla maden ocaklarında çalıştırıldığını anlatan Mutlu, "Ülkemizin ihtiyacı olduğu dönemde TTK'da 45-50 bin kişilerin çalıştığını hepimiz biliyoruz. Devletimiz hatta askerlik vazifesini bu maden ocaklarında yaptırmak zorunda kaldığını biliyoruz." dedi.

Ülkenin son dönemlerde dünyanın lider devletleriyle mücadele edebilecek seviyeye ulaştığını kaydeden Mutlu, şöyle konuştu:

"Bugün ne kadar doğalgaz ve petrol kömürün yerini almış gibi gözükse de bilimsel araştırmalar dünyada halen daha ömrü en uzun olan enerji kaynağının kömür olduğunu gösteriyor. Yani kömür halen daha dünyanın vazgeçilmez bir enerji kaynağı. Bugün Türkiye'deki demir çelik sektörünün taşkömürüne olan ihtiyacı 7 milyon tondur. 50 bin kişinin çalıştığı TTK'da yanlış politika, siyasi manevralar nedeniyle maalesef 7 bin 600, memurlarla birlikte 9 bin kişinin çalıştığı kurum haline getirildi. Dünyayı incelediğimizde dünyadaki taşkömürlerine baktığımızda hiçbir ülkede taşkömürü üretiminin kar etmediğini biliyoruz. Ülkemizde de taşkömürü kurumunun kar etmesini bekleyemeyiz. Devamlı bu kurumlar devlet tarafından sübvanse edilmek zorundadır. Çünkü bu kömürün stratejik öneme sahip olduğunu biliyoruz"

Toplantıya GMİS Armutçuk Şube Başkanı Ali Eşitmez, GMİS Armutçuk Şube Yöneticileri, Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Uysal ile çok sayıda mahalle ve köy muhtarı katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gmis Genel Başkan Yardımcısı Mutlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement