Gratis'in Küçük Ressamları İstanbul'da Buluştu - Son Dakika
Güncel

Gratis'in Küçük Ressamları İstanbul'da Buluştu

Gratis'in 7 – 10 yaş arası çocuklar arasında düzenlediği geleneksel resim yarışması sonuçları açıklandı.

27.04.2016 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 7'incisi gerçekleştirilen ve yarı finalinde Gratis mağazalarının bulunduğu il 1'incilerinin seçildiği yarışmanın final oylaması Irmak Ünal ve İpek Şenoğlu'nun da yer aldığı jüri değerlendirmesi ile gerçekleşti. Finalde, 3 bine yakın çocuğun yaşadığı şehri resmettiği yarışmanın ilk 3 kazananı Konya, İstanbul ve İzmir'den oldu.

Gratis'in Türkiye çapında 2010 yılından bu yana, çocukların hayal güçlerini geliştirerek sanat ve resim sevgisi aşılamak amacı ile düzenlenen ve gelenekselleşen Gratis Resim Yarışması sonuçlandı. Bu yıl "Tüm Renkleriyle Benim Güzel Şehrim" konulu yarışmaya 3 bine yakın öğrenci eserleri ile katılım göstererek, şehirlerini ve doğa sevgilerini resmettiler. Aralarında Türk Milli Tenisçi İpek Şenoğlu ile sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu Irmak Ünal'ın yer aldığı jüri tarafından yapılan oylama sonucunda yarışmada dereceye giren küçük ressamlar, ödüllerini düzenlenen tören ile aldı.

7-10 yaş arası çocukların katılımı ile gerçekleşen resim yarışmasında 1'inci Konya'dan Taylan Örs (8), 2'inci İstanbul'dan Begüm Çetinkaya (9) ve 3'üncü İzmir'den Eylül Sağlam (10) oldu. İlk 3 sıralamasına giren küçük ressamlar sanatsal, fiziksel ve sosyal gelişimlerini geliştirecek uluslararası katılımlı yaz kampı ödülü kazandı.

Gratis Resim Festivali kapsamında Gratis mağazalarının bulunduğu tüm illerden gelen katılımlar arasından yapılan ilk eleme sonucunda her ilden 1'inci seçildi. 40 yarı finalist, düzenlenen Gratis Resim Festivali için İstanbul'da bir araya geldi. Festival kapsamında 2 gün boyunca aileleri ile eğlenceli vakit geçirme fırsatı yakalayan küçük ressamlar aynı zamanda aralarında sporcu ve sanatçıların da bulunduğu jüri ile bir araya gelerek hayallerini paylaşma şansı elde etti. Çevreye, canlılara ve geri dönüşüme verdiği önemi her çalışmasına entegre eden Gratis, eserlerinde doğa ve çevre ögelerine bolca yer veren çocuklar için akvaryum gezisi de düzenledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gratis'in Küçük Ressamları İstanbul'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement