Gtb Meclisi, Milletvekili Uzer'i Ağırladı - Son Dakika
Ekonomi

Gtb Meclisi, Milletvekili Uzer'i Ağırladı

Gtb Meclisi, Milletvekili Uzer\'i Ağırladı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Ocak ayı olağan meclis toplantısına katılan Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, dünyada yaşanan ekonomik sorunlara dikkat çekerek, "Mali disiplini ve dengeleri mutlaka korumalıyız” dedi.

24.01.2016 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Ocak ayı olağan meclis toplantısına katılan Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, dünyada yaşanan ekonomik sorunlara dikkat çekerek, "Mali disiplini ve dengeleri mutlaka korumalıyız" dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaşım ve Turizm Komisyonu Üyesi Ahmet Uzer, Gaziantep Ticaret Borsasını (GTB) ziyaret etti. GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, GTB Meclis Başkanı Selami Memiş ve Meclis üyeleri tarafından karşılanan Milletvekili Uzer, borsanın 2016 yılı ilk olağan meclis toplantısına katılarak ülke ekonomisi ve gündemi hakkında çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, yılın ilk olağan meclis toplantısında Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer'i ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Konuşmasında, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un vefatına da değinen Memiş, "Merhum Mustafa Koç, iş adamı kimliğinin yanı sıra Türkiye'de sanat, spor ve kültürel hayata katkılar sunmuş önemli bir değerdi. Merhuma Allah'tan rahmet ailesine ve Koç topluluğuna meclisimiz adına başsağlığı diliyorum" dedi. GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ise tüm platformlarda yardım ve desteklerini görerek birlikte kolektif çalışma fırsatı buldukları Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer'e meclis toplantısına katılımından dolayı teşekkür etti. Gaziantep'in tarıma dayalı sanayide son yıllarda önemli bir çıkış ivmesi yakaladığını ve bu potansiyeli kararlılıkla sürdürmek istediklerini vurgulayan Tiryakioğlu, GTB'nin 2015 yılı çalışmaları hakkında da bilgiler verdi. GTB'nin bölge ekonomisine kazandırmayı planladığı ülke çapındaki vizyon projelerinde artık sona gelindiğine dikkat çeken Tiryakioğlu," Yerel yönetimlerimizin ve Milletvekillerimizin de değerli desteklerini gördüğümüz Et Borsası, Hububat Emtia Merkezi ve Antep fıstığı Lisanslı Depoculuk gibi projelerde artık temel atma aşamasına geldik. Bu projeleri inşallah en kısa süre içerisinde kentimizin hizmetine kazandırmak istiyoruz" dedi. Türkiye'nin 2023 ihracat hedeflerini yakalamasında tarım sanayinin önemli bir yer tutacağını belirten Tiryakioğlu, dünya pazarlarında rekabetçiliğimizi ve sürekliliğimizi etkin kılmaya yardımcı olacak olan bu projeler, bölge tarımımızın da gelişmesine ciddi katkılar sağlayacaktır "ifadelerinde bulundu.

"MALİ DİSİPLİNİ KORUMALIYIZ"

Gaziantep'in tarıma dayalı sanayi atağına katkı sağlayacak projelerin gerçekleştirilmesine imza atan GTB Meclis Üyeleriyle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirten AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer ise konuşmasında, Türkiye ve dünya ekonomisi üzerine değerlendirmelerde bulundu. Dünyanın çeşitli ülkelerinde ekonomik krizlerin ve sorunların baş gösterdiğine dikkat çeken Uzer, "Dünya zor bir süreçten geçiyor. Türkiye'de güçlü ve deneyimli bir hükümetin iş başında olmasını ülkemiz adına büyük bir şans ve kazanç olarak görüyorum. Zira, ülkemiz 7 Haziran seçimleri sonrası oluşan 4 aylık süreçte bile sancılı bir dönem yaşadı. Bugün mal sattığımız ve geliri petrole endeksli birçok ülkede, petrol fiyatlarının düşmesinden kaynaklı ekonomik krizler yaşanmakta. Bunun etkileri maalesef ihracatta kendini hissettiriyor. Petrol geliri olan ülkelere ihracat artık daha da zor bir hal aldı. Bu nedenle ekonomik dengelerimizi ve mali disiplinimizi mutlaka korumalıyız. Hükümetimiz bu konuda alınabilecek tüm tedbirleri büyük bir kararlılıkla yerine getiriyor. Üretmeye, istihdam sağlamaya ve ihracata aralıksız şekilde devam etmeliyiz" diye konuştu.

Milletvekili Uzer, konuşmasında ayrıca terörle mücadelenin aynı ve azim kararlılıkla sürdürüleceğini de sözlerine ekledi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Gtb Meclisi, Milletvekili Uzer'i Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement