Gülşehir'in En Büyük Camisinin Temeli Tuzköy'e Atıldı - Son Dakika
Yerel

Gülşehir'in En Büyük Camisinin Temeli Tuzköy'e Atıldı

Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy beldesine Hacı Hikmet Tuzkaya Camisi'nin temeli törenle atıldı.

29.01.2012 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy beldesine Hacı Hikmet Tuzkaya Camisi'nin temeli törenle atıldı.

İlçe merkezindeki temel atma törenine, caminin tamamını yaptırmayı üstlenen hayırsever Hacı Hikmet Tuzkaya, İstanbul Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan, Gülşehir Kaymakamı Mesut Yakuta, Gülşehir Müftüsü Nuh Arslan, Tuzköy Belediye Başkanı Ümit Balak ve Tuzköylü vatandaşlar katıldı.

Temel atma töreni Gülşehir Müftüsü Nuh Arslan'ın dua okuması ile başladı.

Hayırsever Tuzköylü Hacı Hikmet Tuzkaya, havanın soğuk olması ve yaşının ilerlemesinden dolayı dualara araç içinde eşlik etti. İbadete açılması ile birlikte Gülşehir genelinin en büyük camisi özelliğine sahip olacak Tuzköy Hacı Hikmet Tuzkaya Camisi temelini dualarla atıldı.

Temel atma töreninden sonra Belediye Başkanı Balak ev sahipliğinde Tuzköy İlköğretim Okulu'na geçildi. Burada yenilen öğle yemeğinin ardından Balak, ve Kaymakam Yakuta, katkılarından dolayı Hacı Hikmet Tuzkaya, İstanbul Milletvekili Erol Kaya ve Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan'a yöreye has birer çanak hediye etti.

5 bin metrekare arsa üzerinde 250 metrekaresi alt kat, 250 metre kare üst kat olmak üzere 500 metrekareden oluşan, çift minareli olan ve yaklaşık 1 milyon liraya mal olması hesaplanan caminin 2012 Ramazan ayında ibadete açılması planlanıyor.

- NEVŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gülşehir'in En Büyük Camisinin Temeli Tuzköy'e Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement