Gündoğdu'dan Dershane ve Karma Eğitim Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Gündoğdu'dan Dershane ve Karma Eğitim Açıklaması

Gündoğdu\'dan Dershane ve Karma Eğitim Açıklaması

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Dershaneler sebep değil sonuçtur, devlet esas ürünü ortaya koyduğunda dershanelere ihtiyaç kalmayacaktır" dedi.
Antalya'nın Alanya ilçesindeki Adenya Otel'de düzenlenen Eğitim-Bir-Sen 7.Akdeniz Bölge...

23.11.2013 16:52

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Dershaneler sebep değil sonuçtur, devlet esas ürünü ortaya koyduğunda dershanelere ihtiyaç kalmayacaktır" dedi.

Antalya'nın Alanya ilçesindeki Adenya Otel'de düzenlenen Eğitim-Bir-Sen 7. Akdeniz Bölge Toplantısı'nın açılışında konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, dershaneler konusunda sağduyu çağrısında bulundu. Gündoğdu, "Eğitim ve demokratikleşme gibi Türkiye'nin en önemli iki konusunun, ulu orta tarafgirlik oluşturularak duygusal paslaşmalarla konuşulmaması gerekiyor" dedi.

"Dershaneler kapatılmamalıdır doğru. Dershaneler kapanmalıdır daha doğru" diyen Gündoğdu, "Eğitim sisteminin sınavları amaç haline getiren emeğin yapısını değiştirerek, 127 bin öğretmen açığını kadrolu öğretmenle gidererek, test ile tost arasında sıkıştırdığımız çocukları değerler eğitimiyle buluşturarak bunu yapabilirsiniz. Dershaneler sebep değil sonuçtur, yan üründür. Devlet esas ürünü ortaya koyayım dediğinde dershanelere ihtiyaç kalmayacaktır. Onun için dershaneler kapatılmamalı ama kapanmalıdır" diye konuştu.

Dershanelerin bu ülkede var olan yarışta 'ben çocuğumun bir adım öne çıkmasını istiyorum, hizmet istiyorum' diyen vatandaşların talebini karşıladığını kaydeden Gündoğdu, bunun Türkiye'nin bir gerçeği olduğunun altını çizdi. Gündoğdu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Soruyorum değer nedir. Daha çok notu olan daha değerlidir. İsterse hırsız olsun, doğru mu? Böyle olmaz daha çok neti olan değil, ahlaklı, erdemli ve hayata hazırlanmış olan değerlidir."

SBS sınavlarıyla ilgili yapılan bir düzenlemenin bile bir yılda dershaneye gidenlerin sayısını 280 bin azalttığını söyleyen Gündoğmuş, devlet okullarının eğitimin öğretildiği yer olması gerektiğini belirtti. Gündoğdu şunları söyledi:

"Okullar diploma doldurma yeri olmaktan, biz öğretmenler de diploma doldurma memuru olmaktan çıkarılmalıyız. Sayın bakanımıza çağrıda bulunuyorum. Yetkili sendikayız. Taşın altına elimizi değil, bütün vücudumuzu koymaya hazırız. Eğitim sisteminde insanı yetiştiren değerleri öne alan sınavlarla eleme zorunda kaldığımız öğrenci yerine kaliteli eğitime geçelim. Anadolu Lisesi, fen liseleri zaten yüzde 90'ı üniversiteyi kazanıyor. Dershanelerin birçoğu da çok zeki öğrenciyi alıyor. Bir kişi bile kazansa ona bir elbise giydiriliyor. Türkiye birincisi çıkarıyor. Türkiye birincisi çıkarmayan dershane yok. Ama 1 milyon 800 binden 400 bini yerleşiyor. Gerisi de eleniyorsa bu eleyen sistemi masaya yatırmadan, kapattım, kapatıyorum yaklaşımı doğru olmaz. Elbette burada bir çağrıyı da her iki tarafa yapıyorum."

KARMA EĞİTİM TARTIŞMASI

Gündoğdu, Türkiye gündemindeki yeni tartışmalardan birinin de karma eğitim olduğunu dile getirdi. "Maşallah siyasetçiler sorun üretmekte mahirler. Sorun üretmeyin bizden çözümü isteyin" diyen Gündoğdu, "Karma eğitimi terk etmek yerine Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu günden beri varolan kız ve erkek meslek lisesi geleneğini, 28 Şubatçı Bakan Metin Bostancıoğlu'nun halk eğitimlerine, biçki dikiş kurslarına 30 kadın müracaat ettiğinde bile 'bir erkek almadan' başlatmadığı karma mecburiyeti kafa yapısına son verin. Karma mecburiyetini kaldırın. Bostancıoğlu'nun genelgesini yırtar atarsınız, bu sorun çözülür. İsteyen karma okula, isteyen İstanbul Erkek Lisesi'ne, isteyen Çamlıca Kız Lisesi'ne, isteyen İzmir Kız Lisesi'ne çocuğunu göndersin" diye konuştu.

24 Kasım Öğretmenler Günü'nün darbecilerin getirdiği bir gün olduğunu da dile getiren Gündoğdu, esas öğretmenler gününün 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü olduğunu belirtti. Darbecilerden ekmek bile gelse şüpheyle bakmak gerektiğini söyleyen Gündoğdu, "82 model yönetmelikle haklar gasp edildi. 81 yılında da öğretmenler kullarına size bir gün bahşediyorum diyen darbeciler var. Bir taraftan darbeciler yargılansın diyeceğiz, diğer taraftan onların bize dayattığı günlere önem atfedeceğiz. Artık normalleşme topyekun olsun diyoruz" dedi.

Konuşmasında Twitter kullanmanın önemine de değinen Gündoğdu, Taksim Gezi olayından sonra Twitter kullanmaya başladıklarını belirtti. Haberleşmenin Twitter üzerinden gerçekleşeceğini dile getiren Gündoğdu, "Birkaç yıla kadar bülten basmayacağız. Twitter hesabı açacaksınız. Mesajlaşmayı, dönüşlerimizi sosyal medya üzerinden paslaşacağız. Çünkü bülteni basıyoruz iki günde size ulaşıyor. 2 günde de gündem değişiyor. Hazırlık yapın" şeklinde konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gündoğdu'dan Dershane ve Karma Eğitim Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement