Gündoğusu Operasyonu: 31 Kişi Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Gündoğusu Operasyonu: 31 Kişi Tutuklandı

Sinop Merkezli 11 İl ve 12 İlçede Eş Zamanlı Yapılan Sağlık Yolsuzluğuyla İlgili Operasyonda Gözaltına Alınan 54 Kişiden 31'i Tutuklandı, 23 Kişi de Tutuksuz Yargılanmak Üzere Serbest Bırakıldı.

19.03.2007 13:13  Güncelleme: 18:23

Sinop merkezli 11 il ve 12 ilçede eş zamanlı yapılan sağlık yolsuzluğuyla ilgili operasyonda gözaltına alınan 54 kişiden 31'i tutuklandı, 23 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sinop Başsavcısı Sadettin Arslan, söz konusu yolsuzluğun 500 milyon YTL'nin üzerinde olduğunu ve sanıkların mal varlıklarına el konulduğunu söyledi .

Sinop, Ankara, İstanbul, Karabük, Kastamonu, Amasya, Tokat, Ordu, Trabzon, Kırıkkale ve Kocaeli'de polis ve jandarmanın "Gündoğusu" adını verdikleri operasyonda, sağlık yolsuzluğu yaptığı iddiasıyla geçen hafta gözaltına alınan ve aralarında AKP'li eski İl Başkanı D. D., eski Sağlık İl Müdürü A. U. T., bir başhekim Dr. G. A, Başhekim yardımcısı T. T., doktorlar, Hastane Müdürleri, Medikal şirket sahipleri işadamları, 1 polis memuru ve bazı kamu görevlilerinin bulunduğu 54 kişiden 31'i çıkarıldıkları nöbetci mahkemece tutuklandı. 23 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Sadettin Arslan, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, tehdit, görevini kötüye kullanma, suçluyu kayırmak ve rüşvet suçlamaları olarak adlandırılan olayın yaklaşık 6 ay süren bir takip sonunda ortaya çıkarıldığını söyledi. Olayın rakamsal boyutlarının 500 milyon YTL'nin üzerinde olduğunu açıklayan Başsavcı Arslan, düzenlediği basın toplantısında, olayla ilgili 14 klasörden oluşan 500 sayfalık iddianame fezlekeleri hazırlandığını da bildirdi.

MAL VARLIKLARINA EL KONULDU

Sanıkların, Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu'nun 250. maddesinde belirtilen bir suç kapsamında olduğu için Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacağını da belirten Başsavcı Arslan, tutuklu bulunan sanıkların mal varlıklarına da el konulduğunu söyledi. Soruşturmanın devam ettiğini de anlatan Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Sadettin Arslan, sağlıkta kullanılan medikal aletlerin oldukca pahalı olduğunu, söz konusu araştırmada sanıkların yapılan pazarlık veya ihalede malın kötüsünün yüksek fiyattan verildiğinin de anlaşıldığını vurguladı ve "Bizim hareket noktamız bu oldu" dedi.

Tutuklananlar:

D. D., A. U. T., G. A., T. T., M. İ., Ş. İ., B. K., H. G., B. Y., S. E., Y. D. E. E., A. D., A. G., A. Ü., S. A., K. İ., R. A., H. D., K. Ü., E. T., M. G., T. K., C. T., A. Ö., A. H., M. Ö., A. Ç., Ö. H., M. D., H. A. K..

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalanlar:

C. B, Ü. G., Y. K., M. E., S. B., E. K., A. H. U., M. Ö., O. Ö., S. S., Z. H., F. Y., F. P., T. E., A. İ. T:, H. B., F. C., İ. D., N. D., Ö. Ş., A. İ. Ç., S. Ç., S. Y..

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gündoğusu Operasyonu: 31 Kişi Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement