Güreş Ağalığı Yine Adana Milletvekili Fatoş Gürkan'ın - Son Dakika
Yerel

Güreş Ağalığı Yine Adana Milletvekili Fatoş Gürkan'ın

Adana'nın Karaisalı ilçesi Kızıldağ Yaylası'nda yapılan geleneksel Karakucak Güreşleri'nde AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, bu yıl da güreş ağası ilan edildi.

28.08.2012 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'nın Karaisalı ilçesi Kızıldağ Yaylası'nda yapılan geleneksel Karakucak Güreşleri'nde AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, bu yıl da güreş ağası ilan edildi.

Gürkan'ın basın bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, 18. Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşlerinde geçen yılın güreş ağası olan AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan yine güreş ağası seçildi.

Gürkan, ağalık elbisesini giydikten sonra güreşleri izlemeye gelen tüm misafirleri beraberinde Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Adana Milletvekilleri Necdet Ünuvar, Ali Küçükaydın, Mehmet Şükrü Erdinç, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zembilci, Karaisalı Kaymakamı Hidayet Sarı, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zembilci, İl Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ve diğer yetkililerle selamladı.

Gürkan, burada yaptığı konuşmada terör olayları nedeniyle, festivaldeki tüm eğlence programlarını iptal ettiklerini belirterek, "Şehitlerimiz için

'Şehitleri Anma Gecesi' düzenlenerek, Kızıldağ Yaylası Ramazanoğlu Camisi'nde şehitlerimize mevlit ve Kuran-ı Kerim okunarak dualar edildi. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun. Cenaab-ı Allah Devletimize, vatanımıza, birliğimize ve beraberliğimize güç kuvvet versin, kardeşlik ruhumuzu yaralamak isteyenlere fırsat vermesin" dedi.

Kızıldağ Karakucak Güreşleri'nin tarihi geçmişi olup Türk güreş sporuna çok önemli katkılar sağladığını bildiren Gürkan, şunları kaydetti:

"Kızıldağ Karakucak Güreşleri'miz toplumumuzun birliğini ve beraberliğini pekiştiren önemli bir organizasyondur. Vatanını, milletini ve bayrağını sevenlerin er meydanıdır. Biz ağa değil milletimizin hizmetkarıyız. Biz de ağalık olmaz, bugünlere milletimizden aldığımız güçle milletimize hizmet ederek geldik. Allah'ın izniyle bu can bu bedende oldukça sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz."

Geleneksel 18. Kızıldağ Karakucak Güreşleri sonunda Tokatlı Kenan Gör başpehlivan olurken, Erzurumlu Serhat Binici ikinci, Kahramanmaraşlı Mustafa Özdemir üçüncü ve Emrullah Döşlü ise dördüncü oldu.

Müsabakaları izlemeye gelen "Asrın güreşçisi" lakaplı Hamza Yerlikaya'nın da güreş ağası seçilen Gürkan'ı tebrik ettiği bildirildi.

Muhabir: Volkan Kaşık/ Anıl Bağrık

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar - ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Güreş Ağalığı Yine Adana Milletvekili Fatoş Gürkan'ın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement