Hakkari Valisi ve Daka Yönetim Kurulu Başkanı Türker: - Son Dakika
Yerel

Hakkari Valisi ve Daka Yönetim Kurulu Başkanı Türker:

Muammer Türker, 'Doğu Anadolu Bölgesi Kendine Özgü Yapısıyla Türkiye ve Dünya Çapında Yükselen Bir Trend Olma Yolunda Hızla İlerliyor' Dedi

17.01.2011 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari Valisi ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Türker, 'Doğu Anadolu Bölgesi kendine özgü yapısıyla Türkiye ve dünya çapında yükselen bir trend olma yolunda hızla ilerliyor' dedi.

DAKA'nın yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi veren Vali Türker, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki turistik değerlerin tanıtımını yapmak, yatırımcıları ve turistleri bölgeye çekmek amacıyla DAKA'nın, dünyanın en büyük 6. turizm fuarı olan EMITT'e katılacağını belirtti.

Önceki yıllarda katıldıkları fuarlarda ayrı stantlarda tanıtım yapan Van, Hakkari, Bitlis ve Muş illerinin, DAKA'nın kurulmasıyla fuarlara beraber katıldığını vurgulayan Türker, şunları kaydetti:

'DAKA bünyesindeki illerden Van'ın en iyi şekilde tanıtılması için Van kahvaltısı ve 2010 yılı FIBA maskotu seçilen Van Kedisi ile sağlık ve termal turizm pazarına hızlı giriş yapacak olan sodalı Van Denizi suyu stantlarda yerini alacak. Ayrıca Bitlis, Nemrut Krater Gölü, UNESCO Dünya Kültür mirasına aday olan Selçuklu Mezarlığı ve kümbetleri ile Muş toy ve telli turnanın son üreme alanı olarak bilinen Bulanık Ovasındaki Murat Nehri ve Muş Lalesi ile Hakkari ise kilimleri, 20 bin yıllık Cilo Buzul Dağları ve Berçelan Yaylası ile tanıtılacak. Yani Doğu Anadolu Bölgesi, kendine özgü yapısıyla Türkiye ve dünya çapında yükselen bir trend olma yolunda hızla ilerliyor.'

Türker, yatırımcıların bölgeye gelmesi için hiçbir alt yapı sorununun kalmadığını bildirerek, EMITT Fuarı'nın bölgenin tanıtımı açısından iyi bir fırsat olduğunu ve bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceklerini ifade etti.

(İZ-LEV-MHD) - VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hakkari Valisi ve Daka Yönetim Kurulu Başkanı Türker: - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement