Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika
Güncel

Halk Oylamasına Doğru

Halk Oylamasına Doğru

AK Parti Antalya Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Mustafa Köse, anayasa değişikliğiyle siyaset yapmak isteyen gençlerin önünü açacaklarını bildirdi.

24.03.2017 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Antalya Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Mustafa Köse, anayasa değişikliğiyle siyaset yapmak isteyen gençlerin önünü açacaklarını bildirdi.

AK Parti Antalya İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdem Beyazıt Kültür Merkezinde 15 sivil toplum kuruluşunca organize edilen " Türkiye'nin Geleceği ve Gençleri" konulu panele katılan Köse, gençlerin sorularını yanıtladı.

Yeni anayasa değişiklik paketi hakkında bilgiler veren Köse, gençlerin en çok üzerinde durduğu seçilme yaşının 18'e indirilmesi konusunda, "Gençlerimize güvenmeliyiz. Muhalefet çıkıyor, 'Çocuktan milletvekili mi olur?' diyor. Gençlerimizden korkmasınlar. Biz bu anayasa değişikliğiyle siyaset yapmak isteyen gençlerimizin önünü açıyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet tarihinin, Cumhurbaşkanı ile başbakanlar arasındaki kavgalarla dolu olduğunu dile getiren Köse, bu kavgaların neden olduğu krizlerle ülkenin kaybettiğini vurguladı.

Anayasa değişikliğiyle "sorgulanamaz", "dokunulamaz", "yargılanamaz" olan Cumhurbaşkanının yetkilerini sınırladıklarını ifade eden Köse, "Bugün Cumhurbaşkanı işlediği hiçbir suçtan, aldığı hiçbir karardan sorgulanamıyor. Yeni anayasa ile Cumhurbaşkanı, hem işlediği suçlardan hem de aldığı kararlardan dolayı yargılanabilecek." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanının partili olmasının tarafsızlığına gölge düşürüp düşürmeyeceğinin sorulması üzerine Köse, şunları kaydetti:

"Belediye başkanını seçiyoruz. Belediye başkanları, bakanlar, başbakanlar, partili ve yaptığı hizmetlerde tarafsız. Bunlara verdiğimiz partili olma hakkını seçimle gelen, partilerin aday gösterdiği, teşkilatların seçilmesi için çaba harcadığı Cumhurbaşkanına neden vermiyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü partiliydi ve tarafsızdı. Örneğin Turgut Özal, misal Süleyman Demirel, Cumhurbaşkanı oldular da partileri ortadan mı kalktı. Konu Recep Tayyip Erdoğan olunca mı partili olamayacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement