Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika
Güncel

Halk Oylamasına Doğru

Halk Oylamasına Doğru

Eski Rize milletvekili Şevki Yılmaz, "Bin yıl boyunca biz barış köprüsünün kilit taşıydık.

02.04.2017 20:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Rize milletvekili Şevki Yılmaz, "Bin yıl boyunca biz barış köprüsünün kilit taşıydık. Türkiye bu kilit taşını yeniden omuzlayacak ve sizin 'evet' oylarınızla vallahi o taşı gediğine oturtacak." dedi.

Yılmaz, Ulaştırma Memur Sen tarafından Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Referandum süreci ve yükselen Türkiye" konulu konferansta, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında "evet" çıkması halinde Türkiye'nin yeniden bölgenin barış köprüsü olacağını söyledi.

Türkiye'deki seçimlerin Amerika'yı ve Avrupa'yı ilgilendirmediğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bin yıl boyunca biz barış köprüsünün kilit taşıydık. O kilit taşının son hamalı Abdülhamit Han gidince kilit taşı söküldü şimdi o köprü yok. Türkiye bu kilit taşını yeniden omuzlayacak ve sizin 'evet' oylarınızla vallahi o taşı gediğine oturtacak. Bunu çok iyi biliyorlar."

Türkiye'nin çok sayıda darbe yaşadığını vurgulayan Yılmaz, darbelerin en hafifinin 28 Şubat olduğunu belirtti.

"Bizim kanunlarımız, hukukumuz yok mu?"

16 Nisan halk oylamasının Türkiye'nin kendi kanunlarıyla, hukukuyla yönetileceği günün başlangıcı olduğunu vurgulayan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'deki bütün Müslümanlar, İsviçre Medeni Kanunu'na göre evlenir, İtalyan Kanunu'na göre yargılanır, Fransız Kanunu'na göre ticaretini yapar, Alman Kanunu'na göre yönetilir, İslam kanununa göre defnedilir. Bu kanımıza dokunmuyor mu? Bizim kanunlarımız, hukukumuz yok mu? 16 Nisan bunu değiştirme günü."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Halk Oylamasına Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement