Haluk Bilginer: İran'a Girmem Yasaklandı - Son Dakika
Magazin

Haluk Bilginer: İran'a Girmem Yasaklandı

Haluk Bilginer: İran\'a Girmem Yasaklandı

Ünlü oyuncu Haluk Bilginer, oyuncu kadrosunda yer aldığı 'Rosewater' filminden dolayı kendisine İran'a giriş yasağı getirildiğini belirtti.

18.02.2015 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran karşıtı 'Rosewater' filminde bir avukatı canlandıran Haluk Bilginer, "Benim İran'a girişim yasak. Orada film de yapamam" dedi.

BİLGİNER 'BABA AKBAR' İSİMLİ AVUKATI CANLANDIRIYOR

Oyuncu kadrosunda Haluk Bilginer'in de yer aldığı Jon Stewart'ın ilk yönetmenlik denemesi Rosewater/Gül Suyu'nun Türkiye prömiyeri 14. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali kapsamında Beyoğlu Fitaş Sineması'nda yapıldı. İran 'da 100 gün boyunca hapse atılan bir gazetecinin yaşadıklarını anlatan filmde Baba Akbar adında bir avukatı canlandıran Bilginer, gösterim sonunda sahneye çıkarak sinemaseverlerin sorularını cevaplandırdı.

"BENİM İRAN'A GİRİŞİM YASAK"

Bilginer, "Siz bana Mozart'ın 5. senfonisini açıklayamadığınız gibi ben de size bu filmi açıklayamam. Fakat şöyle cevaplayabilirim. Ben bu filmi çekerken bana İran'dan bir film teklifi geldi. Telefonun diğer ucunda bulunan kişi dünyaca ünlü bir yönetmendi. Ben de kendisine İran karşıtı bir film çekiyorum. Benim İran'a girişim yasak. Yıllarca da ne girebileceğim ne de orayla ilgili hiçbir şey yapamam dedim. Telefondan sadece 'hımm' diye bir ses geldi ve kapandı. Kapanış o kapanış bir daha aramadılar." diye konuştu.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Magazin Haluk Bilginer: İran'a Girmem Yasaklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • EgeLim (Almanya): Iyi olmuş az bile... 5 2 Yanıtla
  • Derya altın: Oralar hiç tekin değil bence 2 3 Yanıtla
  • tolga: dikkat et haluk idam cezasına carptırılırsın asılırsın vinclerle. 2 2 Yanıtla

Advertisement