HAS Parti'nin Genel Başkanı Seçildi - Son Dakika
Politika

HAS Parti'nin Genel Başkanı Seçildi

HAS Parti\'nin Genel Başkanı Seçildi

Numan Kurtulmuş 207 Delgenin Oyuyla Genel Başkan Seçildi

28.11.2010 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Numan Kurtulmuş HAS Parti'nin 1. Olağan Kongresi'nde 207 geçerli oy alarak genel başkan seçilirken, kendisi ile birlikte Saadet Partisi'nden ayrılan isimler de Genel İdare Kurulu(GİK)'na girdi.

Has Parti'nin ilk olağan kongresi Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı. 231 delegeden 210 delegenin oy kullandığı kongrede 207 delegenin oyunu alarak genel başkan seçilen Kurtulmuş değişik partilerde siyaset yapan ve has partiye davet ettiği isimlerin de GİK'de görev almasını sağladı. Kurtulmuş ile birlikte saadet partisinden ayrılan Hüsamettin Korkutata, Lütfi Esengün, Mehmet Bekaroğlu, Mukadder Başeğmez, Musa Demirci, Ömer Vehbi Hatipoğlu, Sacit Günbey, Şeref Malkoç, Teoman Rıza Güneri Has Parti'nin yeni GİK üyeleri oldu.

Öte yandan siyasetin merkezi olarak yola çaktıklarını söyleyen Numan Kurtulmuş sol ve sağ partilerden Has Parti'ye davet ettiği isimleri de GİK'de görevlendirdi. Anavatan Partisi'nde milletvekilliği yapan Beyhan Aslan, Demokrat Parti'de Genel Başkan Yardımcılığı yapan Çağrı Erhan ile Türkiye Birleşik İşçi Partisi (TBİP) Genel Başkanlığı'ndan istifa eden sosyalist Prof. Zeki Kılıçaslan ile DP'de milletvekilliği yapan Ümmet Kandoğan da 65 kişilik GİK'de yer aldı.

Genel başkanlık ve GİK seçimlerinin ardından Kurtulmuş kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Kurtulmuş konuşmasında Has Parti'nin siyasi literatüre geçecek kadar hızlı bir şekilde örgütlendiğini hatırlatarak "İşimiz yeni başlıyor. Aynı zamanda bu kongremiz genel seçimlerin de bir tanıtım başlangıcı oldu" dedi. Kurtulmuş salonda bulunanların erken ayrılmasından dolayı konuşmasını uzatmadı. Kongrede eşini yalnız bırakmayan Sevgi Kurtulmuş da kongre boyunca salona gelenlerle sohbet etti.

-İZLENİMLER-

Kongreye internet aracılığıyla yaklaşık 1 milyon kişiye davet gönderilirken, İsrail'in dışındaki ülkelere de 18 bin davet gönderildi. Kongreye katılan yabancı konuklar tek tek kürsüye gelerek birer konuşma yaptılar. Konuşmacılar Has Parti'ye başarılar dilerken, Türkiye siyasetine yeni bir partinin girdiğini ve partinin ilerde çok başarılı olacağı izlenimi edindiklerini söylediler. Bu arada kongre salonunda mavi rengin hakim olduğu gözlendi.(ANKA)

(BK/ÖMR)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika HAS Parti'nin Genel Başkanı Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement