Hasyurt'taki Modern Hal Tesisi Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Hasyurt'taki Modern Hal Tesisi Çalışmaları

Finike'de 4 belediyenin ortak yapmayı planladığı modern hal tesisi için Hasyurt Belediyesi tüzel kişiliğine ait 64 bin 765 metrekare arazi, Hal Birliği'ne devredilmek üzere Hazine adına tescillendi.

27.06.2012 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Finike'de 4 belediyenin ortak yapmayı planladığı modern hal tesisi için Hasyurt Belediyesi tüzel kişiliğine ait 64 bin 765 metrekare arazi, Hal Birliği'ne devredilmek üzere Hazine adına tescillendi.

Hasyurt Belediyesi tüzel kişiliğine ait arazinin Hazine adına tescil edilmesi dolayısıyla Kaymakam Gökhan Görgülüarslan başkanlığında toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, Turunçova, Belediye Başkanı Mehmet Salur, Hasyurt Belediye Başkanı Muammer Genç ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hüseyin Özbek katıldı.

Kaymakamı Görgülüarslan, belediyelerin birlik marifetiyle gerçekleştirmeyi planladığı modern hal tesisi için belediye tüzel kişiliğine ait arazinin daha sonra birliğe devredilmek üzere Hazine adına tescillediğini kaydetti. Finike Belediyeleri Hal Birliği tüzüğünün Bakanlar Kurulu'ndan geçtiğini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasının beklendiğini bildiren Görgülüarslan, hal yapım süreci ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Önümüzdeki günlerde Yeni Hal Yasası ile ilgili yönetmelik çıkarılacak. Bu yönetmelikte hallerin nasıl olması gerektiğine dair düzenlemeler var. Bu süreçte birlik tüzüğü ile ilgili imzalar tamamlanarak yayınlanmış olur diye ümit ediyoruz. Hemen ardından belediyelerimizin teknik kadrolarının da görev yapacağı yönetmelik standardına uygun proje hazırlanacak."

Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, Hasyurt sınırlarında inşa etmeyi planladıkları modern hal tesisinin ilçe ve beldelerdeki tüm hal esnafını kapsadığını dile getirdi. Proje çalışmalarının kısa sürede tamamlanacağını anlatan Dülgeroğlu, hal inşaatını da 2013 yılının sonuna doğru bitirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Dülgeroğlu ayrıca hal esnafını işaret ederek verdiği müjdede, "Yeni yasa esas alınarak yapılacak tesis, Türkiye'de ilk çalışmalardan biri olacak" dedi.

Hasyurt Belediye Başkanı Muammer Genç, modern hal yapılması konusunda çaba sarfeden Kaymakam Görgülüarslan'a verdiği destek için teşekkür etti. Çalışmaların çok hızlı şekilde yürütüldüğünü söyleyen Genç, "Kısa sürede önemli aşama kaydettik. Proje çalışmalarına başladık ve bu sürede TOKİ ile ön görüşme yapıldı. Proje hazırlandıktan sonra inşaatın kısa sürede tamamlanacağını düşünüyorum. 4 belediye tarafından yapılacak tesiste hiçbir hal esnafı dışarda kalmayacak şekilde bir oluşum gerçekleştirildi" diye konuştu.

Muhabir: Fatma Söğüt

Yayıncı: Güç Gönel - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hasyurt'taki Modern Hal Tesisi Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement