Hatay'da Afrikadan Gelen Göçmen Kuşlar Gözlenecek - Son Dakika
Güncel

Hatay'da Afrikadan Gelen Göçmen Kuşlar Gözlenecek

Hatay\'da Afrikadan Gelen Göçmen Kuşlar Gözlenecek

Orman Mühendisleri Odası Akdeniz Şubesi, Afrika'dan göçen süzülen kuşlarla ilgili çalıştay düzenliyor.

03.04.2012 02:41  Güncelleme: 02:40

TUBİKAM (Tüm Bilimsel, Kültürel ve Stratejik Araştırmalar Merkezi), Mustafa Kemal Üniversitesi, Doğa Araştırmaları Derneği ile Serbest Kuş Gözlem Topluluğu'nun birlikte yürüttükleri çalıştay 7-8 Nisan 2012 tarihlerinde Hatay'da gerçekleştirilecek.

"Kuşlar kışı Afrika ya da sıcak iklimli enlemlerde geçirdikten sonra, yazın üremek amacıyla Türkiye ve Avrupa'ya göç etmektedirler. Hatay, en önemli göç boğazı konumundadır. Bu nedenle çalıştayın Hatay'da yapılması uygun görülmüştür. Soyu tükenme tehlikesi altında olan bir çok kuş türü Belen Geçidi'nde yoğunlaşarak geçiş yapmaktadır" diyen yetkililer ; İlkbaharda 185 bin, sonbaharda 315 bin olmak üzere yılda toplam yarım milyon süzülen kuşun göç ettiğini belirttiler.

Çalıştayın 1. Günü Mustafa Kemal Üniversitesi , Atatürk Konferans Salonun'da, toplam iki oturumda; "Kuş Göçleri Açısından Türkiye ve Hatay'ın önemi" "Süzülen Göçmen Kuşların Göç Sırasında Uğradığı Tehlikeler" , "Hatay İlinde Süzülen Kuşlar Üzerindeki Av Baskısı", "Sulak Alanların İşlev ve Değerleri", "Amik Gölünün Kurutulmasının Yöre Ekosistemine Etkileri" başlıklı konular görüşülecek. 2. gününde ise, Belen Geçidi'nde teleskop ve dürbünlerle kuş hareketleri gözlenecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hatay'da Afrikadan Gelen Göçmen Kuşlar Gözlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement