Hatay'da "Renklerin Zenginliği" Projesi - Son Dakika
Yerel

Hatay'da "Renklerin Zenginliği" Projesi

Hatay\'da "Renklerin Zenginliği" Projesi

Proje kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü, siyasi parti il ve ilçe başkanlarıyla biraraya geldi.

24.12.2013 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi tarafından yürütülen "Medeniyetler Şehrinde Renklerin Zenginliği" projesi kapsamında siyasi parti il ve ilçe başkanlarıyla emniyet personeli biraraya geldi.

Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, bir otelde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, farklı renklerin bir arada uyum içerisinde yaşadığı kentteki değerin, medeniyetin, hoşgörü gibi şehrin enlerinden olan bu özelliğini burada yaşayanların çok daha iyi bileceğini söyledi.

Bu şehirde en zor günlerde insanların sağduyusu, demokratik olgunluğu sayesinde birçok olayların üstesinden gelindiğini ifade eden Kılıç, poliseye tedbirler olmadan el ele vererek birçok olumsuzlukların önüne geçildiğini kaydetti.

Yakın zamanda bir seçim yapılacağını vurgulayan Kılıç, bu seçimin, kentte oluşan demokratik kültür ve olgungunluk sayesinde rahat bir şehilde geçirileceğine inandığını belirtti.

İl genelinde 34 proje yürüttüklerinin altını çizen Kılıç, projelerde hizmetinde oldukları halkın beklentilerini, taleplerini ölçtüklerini ve onların desteğini aldıklarını kaydetti.

Güvenlik Şube Müdürü Numan Şahapoğlu da Hatay'ın dinleri, dilleri ve etnik kökenleriyle farklı birçok kültürün bir arada yaşadığı, tüm farklı renkleri bünyesinde barındıran, bulunduğu bölge ve konum itibariyle de çok hassas bir öneme sahip il olduğunu kaydetti.

Son zamanlarda komşu ülkelerde meydana gelen huzursuzlukları Türkiye'de de yaymaya çalışan şer odaklarınca ve dış güçlerce Hatay'ın bu renkli kardeşlik ortamının hedef alınmak istendiğini ifade eden Şahapoğlu, kentin yüzyıllardır süren kemikleşmiş kardeşlik ve hoşgörü ikliminin bu oyuna gelmediğini ve sağduyulu davrandığını belirtti.

Hatay'daki bu kardeşlik ortamına katkı sağlamak açısından Emniyet Müdürlüğü tarafından bir takım projelerin ortaya konduğunu vurgulayan Şahapoğlu, bu sayede kentin dinamikleriyle karşılıklı görüş alışverişinde bulunularak var olan huzur ve kardeşlik ortamının devam etmesinin amaçlandığını kaydetti. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hatay'da 'Renklerin Zenginliği' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement