Hatay Türkiye ile Suriyeli İşadamları Ticareti Arttırmak İçin Masada - Son Dakika
Güncel

Hatay Türkiye ile Suriyeli İşadamları Ticareti Arttırmak İçin Masada

Suriye'nin Afrin Ticaret Odası'na bağlı işadamları İskenderun Ticaret Odası'nda işadamları ile ticareti arttırmanın yollarını aradılar.

30.04.2019 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'nin Afrin Ticaret Odası'na bağlı işadamları İskenderun Ticaret Odası'nda işadamları ile ticareti arttırmanın yollarını aradılar.

Hatay Valiliği koordinasyonunda Afrin Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile İskenderun Ticaret Sanayi Odalarını ziyaret ettiler. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'na gelen Afrin Ticaret ve Sanayi Odası Üyeleri'ne İskenderun ve bölge ekonomisini tanıtan Arapça dublajlı tanıtım filmi gösterildi. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkan vekili Muhsin Yeter, bölgenin ekonomik ve coğrafi yapısı nedeniyle Suriye'ye yapılan ihracatlar hakkında bölgede üretilen sanayi ve tarımsal ürün çeşitliliği hakkında bilgiler verdi.

Afrin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nasır Hüsso, bölgede güvenin sağlandığını sırada ticareti arttırmak olduğunu belirterek, Biz zeytin üreticisiyiz yağ ve sabun fabrikalarımız var. Afrin'e yeni yatırımlar ve ticaretimizi arttırmak için sizlerden fikir alışverişine birlikte çalışmaya geldik dedi.

Vali Yardımcısı ve Zeytin Dalı Harekat Bölgesi İnsani Yardım Koordinatörü Tolga Polat, Zeytin Dalı Gümrük Kapısı ile birlikte bölgede istikrar ve güvenin yanı sıra ticarette hareketlilik gösteriyor. Bizler gereken desteği ve önemi veriyoruz. Bundan sonra da daha iyi olacağını düşünüyoruz diye konuştu.

Konuşmaların ardından İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'na üye işadamları yaptıkları işler ve karşılıklı yapabilecekleri yatırmsal ve ihracata dahalı çalışmalar hakkında hazırlanan görüşme masalarına geçtiler. Suriye ve Türk işadamları burada birbirlerine yaptıkları ve yapmak istedikleri işler hakkında görüşmeler yaptılar.

Hatay Türkiye ile Suriyeli İşadamları Ticareti Arttırmak İçin Masada
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay Türkiye ile Suriyeli İşadamları Ticareti Arttırmak İçin Masada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement