Hayaliydi, Gerçekleşti - Son Dakika
Genel

Hayaliydi, Gerçekleşti

Hayaliydi, gerçekleşti Muğla'da yaşayan engelli Duygu Halav, hayali olan yöresel bir sanatçının klibinde oynama hayalini Muğla Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdi.

13.07.2017 00:01

Hayaliydi, gerçekleşti

Muğla'da yaşayan engelli Duygu Halav, hayali olan yöresel bir sanatçının klibinde oynama hayalini Muğla Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdi. Duygu Halav, hayalini gerçekleştiren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'e teşekkür ziyaretinde bulunurken, Başkan Gürün, engelli kızın ilk defa izlediği klibi kendisine hediye etti.

MUĞLA - Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında Engelliler Haftasında uygulamaya koyduğu '7 günde, 7 hayal' projesi kapsamında hayalleri olan engelli vatandaşlar hayallerine kavuşuyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında Muğla'da yaşayan 8 engelli vatandaşın hayallerini gerçekleştirdi.

Proje kapsamında Yatağan'da 5 yıldır kızlarını görmeyen zihinsel engelli 52 yaşındaki Ayşenur ve 56 yaşındaki Mehmet Dibektaş çifti kızları ile buluştu, Kavaklıdere'nin Nebiler Mahallesi'nde yaşayan Lütfü Erdal engeli nedeniyle bu güne kadar hiç evden dışarı çıkamadığı için sağlık ekipleri ile birlikte hayalini gerçekleştirdi ilk defa yaşadığı mahalleyi gördü. 53 yaşındaki Caner Can'ın uçağa binme hayali uçağa binerek İstanbul'a giderek gerçekleşti. Niyazi Özserin isimli engelli vatandaş hayali olan araba kullanma hayali gerçekleşirken, hayatlarında hiç sinemaya gitmeyen iki engelli vatandaş da hayallerini belediyenin yardımıyla gerçekleşti.

Hayalini gerçekleştiren bir başka isim ise Duygu Halav. Halav, müzik tutkusu nedeniyle yerel bir sanatçı ile bir klipte oynama isteğini Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'na bildirdi. Müzik tutkusu nedeniyle sık sık müzik dinleyen 21 yaşındaki Duygu'nun bu hayalinin gerçekleşmesi için Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili tüm birimleri önce yerel sanatçı Ümmet Çelik ile irtibata geçti ve engelli Duygu'nun hayalini ilettiler. Yerel sanatçı Ümmet Çelik, Fethiye'ye konser için geldiği bir ortamda Duygu ile tanıştığını söylerken, önce Duygu'yu evinde ziyaret ettikten sonra klip çekimleri yine Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Basın Yayın personeli tarafından Fethiye'de gerçekleştirildi. Çekilen video klip Basın Yayın ve Halkla İlişkiler birimi tarafından montajı yapılarak yayına hazır hale getirildi.

Hem Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ü teşekkür etmek, hem de klibi ilk defa izlemek için Muğla Büyükşehir Belediyesinin engelli aracı ile Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne annesi Emine Halav ile birlikte gelen Duygu Halav'ı Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hacı Koç karşıladı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün engelli Duygu Halav ve annesini kabulünün ardından bir süre sohbet ettikten sonra Duygu Halav'ın hayali olan ve yerel sanatçı Ümmet Çelik ile gerçekleştirilen klip çekimlerini ilk defa Başkan Gürün ile birlikte izledi.

Klibi izlerken gözlerinin içi gülen 21 yaşındaki Duygu Halav İHA mikrofonlarına duygu ve düşüncelerini açıkladı. Halav, hayalinin Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, "Çok mutluyum. Başkanımız Osman Gürün'e hayalimi gerçekleştirdiği için çok teşekkür ediyorum ve kendisini çok seviyorum" derken, annesi Emine Halav da, "Şu anda Duygu çok mutlu ve heyecandan da konuşamıyor. En büyük hayaliydi ve o gerçekleşti. Şu anda çekilen klibi izledik ve biz de heyecanlandık. Kızımın hayalini gerçekleştirdiği için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'e çok teşekkür ediyoruz. Hayalimizi gerçekleştirdiği için bizi çok mutlu etti. Allah da onu mutlu etsin" dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün İHA muhabirine yaptığı açıklamada, büyük projeler yapılabileceğini, ama büyük projelerin engelli bir kızın, annesinin ve ailesinin bu mutluluğu ile ölçümünün mümkün olmadığını söyledi. Başkan Gürün, "Engelli kızımızı böyle mutlu ve hayalini gerçekleştirmenin hem şaşkınlığı, hem de mutluluğu içinde görmek beni ve ekibimi çok mutlu ediyor. İnsanlar hayal kurmalı ve kurulan hayallerin bir gün gerçekleşebileceğini düşünmeli. Hayal kurmak başarılı olmanın ön şartlarından birisidir. Özellikle engelli ve hayalini gerçekleştirme imkanına sahip olmayanların çok uzak ve imkansız gibi gördüğü konularda çok basit dokunuşlarla onları mutlu etmek de sosyal belediyecilik açısından da bizim bir görevimiz. Bu projeden de maksadımız bu. Eğer biz kızımızı güldürebiliyorsak, tebessüm ettirebiliyorsak ve annesi babası mutlu oluyorsa o zaman biz de hayal ettiğimiz şeye kavuşmuş olduk" dedi.

Fethiye'de Burdur'lu yerel sanatçı Ümmet Çelik ile klipte oynayan ve daha önce izlemeyen engelli Duygu Halav, izlediği klip Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün tarafından kendisine hediye edildi.

Hayaliydi, Gerçekleşti
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Hayaliydi, Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement