Hayaller Gerçek Oluyor SİNDEL Göleti Hayat Buluyor - Son Dakika
Güncel

Hayaller Gerçek Oluyor SİNDEL Göleti Hayat Buluyor

Hayaller Gerçek Oluyor SİNDEL Göleti Hayat Buluyor

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Yüreğil mahallesi sakinlerinin yıllardır en büyük özlemi olan SİNDEL Göleti projesi için çalışmalar başladı.

15.11.2017 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ın gayretleri sonucu geçtiğimiz aylarda proje çalışmaları başlatılan gölet için DSİ 25. Bölge müdürlüğü tarafından sondaj çalışmaları da başlatıldı.

Başkan Yavaş, DSİ 25. Bölge müdürü Rahmi Şahin, AK Parti ilçe başkanı Mustafa Atla, meclis üyeleri, DSİ yetkili personeli ile birlikte Yüreğil mahallesini ziyaret etti. Heyeti mahalle sakinleri meydanda karşıladı. Mahalle sakinleri ile kahve sohbetinde bir araya gelen heyet SİNDEL göleti ile ilgili müjdeli haberi verdi. Sondaj çalışmalarının başladığını belirterek detaylı bilgi verildi.

Mahalle sakinlerinin en büyük isteği olan Yüreğil ve Sindel (Çiçekli) mahallelerine hayat verecek

SİNDEL göleti için sondaj ve projelendirme çalışmaları başladı. Sındırgı Belediye Başkanı ekrem Yavaş, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Atla, DSİ 25. Bölge müdürü Rahmi Şahin, meclis üyeleri Hasan Avcı, Mehmet Yavuz, DSİ yetkilileri, Yüreğil ve Sindel mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri ile birlikte sondaj çalışmalarını yerinde inceledi. DSİ 25. Bölge müdürü Şahin ikinci sondaj makinesinin de geleceğini çalışmaların hızlandırılacağını ve göletin yapılması için mevcut incelemelerin elverişli olduğunun, projelendirme çalışmalarının da hızlı bir şekilde tamamlanarak ihale aşamasına geçileceği bilgisini verdi.

DSİ 25. Bölge müdürü Rahmi Şahin " Planlama projesi devam eden SİNDEL göleti için sondaj çalışmalarımızı başlattık. Bir an önce sondajı bitirip planlamasına geçmek istiyoruz. Planlamadan sonra da inşallah nasip olursa inşaat aşamasına hızlı bir şekilde geçmek istiyoruz. Buradaki vatandaşlarımızın da heyecanını görünce daha hızlı bir şekilde olması gerektiğine inandık. Sağolsun belediye başkanımız da hiç boş bırakmıyor bizleri bu konuda. Arazimiz şu an için uygun gözüküyor. Burada gördük ki belediye ve vatandaşlar imkânları zorlayarak göletler oluşturuyor. Bizler de devlet olarak vatandaşlarımızın isteğini en kısa sürede yerine getirebilmek için çalışmalarımıza hız kazandıracağız." dedi.
Yüreğil mahallesinin ne kadar çalışkan olduğunu ve tarımın canlandırılması için projenin öneminin oldukça büyük olduğunu belirten başkan Yavaş " Bizim için heyecanlı bir gün. Sağ tarafımız Balıkesir, sol tarafımız Manisa. Arkamızda Yüreğil muhtarı, Sindel muhtarı, kooperatif başkanı, mahalle sakinleri ile birlikteyiz. Türkiye'nin en fazla kornişon salatalık üretiminin olduğu Yüreğil mahallemizde sulama imkânlarını arttırmak adına küçük göletler yaptık. Ancak bu imkânlar da vatandaşlarımız için yeterli gelmiyor, tonlarca elektrik parası ödüyorlar. Amacımız 20 yıldan beri birileri buraya gelmiş yapılacak, edilecek demiş SİNDEL göleti için. Bizler de resmi olarak çalışmalarımızı başlattık. Bakanımız olsun, bölge müdürümüz olsun tüm yetkilileri sıkıştırarak bu işe başladık. Şu anda planlaması yapılan işin sondaj çalışmaları yapılıyor. İnşallah 2019 yılından önce inşaat için de kazmayı vuracağız. İnsan var, arazi var, nüfus var. İnşallah gölet de yapılınca göç olmayacak vatandaşlarımız da rahat bir nefes alacak. Şimdiden hayırlı olsun inşallah." Dedi.

Mahalle sakinleri ise yıllardır bekledikleri göletten umutlarını kestiklerini ancak şu an gerçekleştirilen çalışmaları gördükçe yapılacağına inandıklarını ve mutlu olduklarını ifade ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hayaller Gerçek Oluyor SİNDEL Göleti Hayat Buluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement