Hayvansever Oyuncudan Tatil Yöresindeki Barınaklara Tepki - Son Dakika
Magazin

Hayvansever Oyuncudan Tatil Yöresindeki Barınaklara Tepki

Hayvansever Oyuncudan Tatil Yöresindeki Barınaklara Tepki

Dizi oyuncusu ve Türkiye Hayvan Hakları Savunucusu Semih İğdigül, sokak hayvanlarına dikkat çekmek için motosikletiyle başlattığı Türkiye turu kapsamında Muğla’nın Marmaris ilçesine geldi.

17.12.2015 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dizi oyuncusu ve Türkiye Hayvan Hakları Savunucusu Semih İğdigül, sokak hayvanlarına dikkat çekmek için motosikletiyle başlattığı Türkiye turu kapsamında Muğla'nın Marmaris ilçesine geldi. İğdigül, tatil dönüşü sokaklara bırakılan hayvan sayısında inanılmaz bir artış yaşandığına dikkat çekerek, tatilcilerin hayvanları oyuncak gibi sokaklara bırakıp gittiğini söyledi.

'Bir Damla Yaşam' adını verdiği sokak hayvanlarının barınma ve bakım sorunlarına dikkat çekmek için motosikletiyle Mersin'in Erdemli ilçesinden Haziran ayında Türkiye turuna çıkan dizi oyuncusu 59 yaşındaki Semih İğdigül, Marmaris ilçesine ulaştı.İğdigül, turizm kentinde hayvan barınaklarını ziyaret ederek yetkililerle görüştü.

Marmaris Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon merkezini gezen ve incelemelerde bulunan hayvan hakları savunucusu, barınağın tatilcilerin bıraktığı sokak hayvanları ile dolup taştığına dikkat çekerek tepki gösterdi. Sokak hayvanlarının barınaklara hapsedildiğini ileri süren İğdigül, turizm cenneti Marmaris'te sokakta hayvan görmenin pek mümkün olmadığını savundu.

Türkiye'deki tatil yörelerinde olduğu gibi Marmaris'te de aynı sıkıntıların yaşandığını ifade eden Semih İğdigül şöyle konuştu:

"Maalesef yazlıkçılar geliyorlar bu canlara 2-3 ay bakıp bir eşya ve oyuncak gibi değerlendirip sokağa atıyorlar. Barınakta çeşitli cinslerde 400 sokak hayvanı merhametsiz ve vicdansız insanlar tarafından bırakıldığını öğrenince çok üzüldüm. Fakat buradaki hayvansever kardeşlerimiz bu hayvanlara sahip çıkarak bakımlarını üstlenmeleri beni az da olsa sevindirdi."

Türkiye Hayvan Hakları Savunucu olan Semih İğdigül, bir çok TV dizisinde rol aldı. Kurtlar Vadisi'nde Azerbaycan Uçbeyi Bahtiyar rolünde oynayan İğdigül, Suskunlar, Dila Hanım, Kuzey-Güney, İzmir Çetesi, Hanımın çiftliği, Leyla ile Mecnun, Yer Gök Aşk dizilerinde oynadı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Hayvansever Oyuncudan Tatil Yöresindeki Barınaklara Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement