Hazreti Hüseyin'in şehit edilişinin 1374. yıl dönümü - Son Dakika
Güncel

Hazreti Hüseyin'in şehit edilişinin 1374. yıl dönümü

Hazreti Hüseyin\'in şehit edilişinin 1374. yıl dönümü

Kars'ta, Hazreti Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişinin 1374. yılı dolayısıyla düzenlenen anma törenleri kapsamında ''Aşure Kardeşlik Çadırı" kuruldu.

12.11.2013 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ta, Hazreti Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişinin 1374. yılı dolayısıyla düzenlenen anma törenleri kapsamında ''Aşure Kardeşlik Çadırı" kuruldu.

Kars Ehl-i Beyt Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Valilik önündeki alanda kurulan çadırın açılışı öncesinde Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu.

Dernek yöneticilerinden Mir Kasım Erdem, burada yaptığı konuşmada, katılımcılara teşekkür ederek, çadırın her yıl geleneksel olarak kurulduğunu söyledi.

Çadırın 2 gün açık kalacağını ifade eden Erdem, "Her yıl 12 imamdan birinin sancağı getirilmektedir. Bu yıl Hazreti Hüseyin'in kardeşi Hazreti Ebulfalz Abbas'ın sancağı ve ayrıca kabir taşından da bir parça getirilmiştir" dedi.

Erdem, sancağın Hz. Ebulfazl Abbas'ın kabrinin üzerinde bir yıl kaldığını, sonra da geleneksel olarak değiştirildiğini anlattı.

Her yıl bir ülkeye gönderilen sancağın bu yıl Türkiye'ye getirildiğini ifade eden Erdem, "Daha sonra çabalarımız neticesinde Kars'a getirdik. Önünde gördüğünüz ufak taş parçası ise Hazreti Ebulfazl Abbas'ın kabrinin bir taş parçasıdır. Kerbela'da Hazreti Hüseyin'den müsade ister ve su getirmeye gider. Çünkü yezid ve ordusu suyun önünü kesmiş ve Hazreti Hüseyin'e su vermemiştir" diye konuştu.

Emniyet Müdürü Ercan Çakmak ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ile vatandaşlar daha sonra çadırı gezdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hazreti Hüseyin'in şehit edilişinin 1374. yıl dönümü - Son Dakika


Advertisement