Hdp'li Milletvekili Çilem Öz'den Kadınların Eylemine Destek - Son Dakika
Yerel

Hdp'li Milletvekili Çilem Öz'den Kadınların Eylemine Destek

Hdp\'li Milletvekili Çilem Öz\'den Kadınların Eylemine Destek

HDP Mersin Milletvekili Çilem Öz, Yeryüzü Kadınları Platformu’nun Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın açıklamasına katılarak, savaşı durdurmak için kadınların seslerini daha güçlü çıkarması gerektiğini söyledi.

07.09.2015 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Mersin Milletvekili Çilem Öz, Yeryüzü Kadınları Platformu'nun Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın açıklamasına katılarak, savaşı durdurmak için kadınların seslerini daha güçlü çıkarması gerektiğini söyledi.

Yeryüzü Kadınları Platformu üyeleri, geçtiğimiz günlerde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binasında yaptıkları protesto ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması yaptı. HDP Mersin Milletvekili Çilem Öz'ün de katıldığı toplantıda Yeryüzü Kadınları Manifestosu okundu. Toplantıda konuşan Öz, yakın zamanda Yeryüzü Kadınları'nın Aile ve Sosyal Politikalar il binasına yapmış olduğu protestonun faydalı ve dikkat çekici bir hareket olduğunu öne sürerek, "Biliyoruz nerede yaşarsak yaşayalım tüm bu sistemler hepimize aynı şekilde yaklaşıyor. Buna karşı kadınların gerçekten güçlü bir ses çıkarması gerekiyor. Savaş bizi yoksullaştırır, savaş bizi ve sevdiklerimizi kaybettirir. Yeryüzü Kadınları olarak mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Yeryüzü Kadınları Platformu adına manifestoyu okuyan Sibel Yalçın ise, kendilerini tek bir eve, tek bir köye, tek bir coğrafyaya değil tüm yeryüzüne ait hissettiklerini belirterek, "Kadının yeridir denen dört duvarı değil, tüm yeryüzünü evimiz olarak görüyoruz. Biz aynı coğrafyayı paylaşan Türk, Kürt, Arap, Laz, Ermeni, Rum, Süryani, Ezidi, Çerkez ve Alevi kadınlar olarak bu topraklar üzerinde özgürce yaşama mücadelesi için bir araya geliyoruz. Dünyanın tüm ezilen kadınları birleşelim. Zincirlerimizden başka kaybedecek başka bir şeyimiz yok. Kazanacağımız bir yeryüzü var" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hdp'li Milletvekili Çilem Öz'den Kadınların Eylemine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement