Hedefimiz 100 Bin Lisanslı Sporcu" - Son Dakika
Spor

Hedefimiz 100 Bin Lisanslı Sporcu"

Bahçelievler Belediye Başkanı Develioğlu: "Lisanslı sporcu sayısında 11 yılda 800'den 51 bine ulaştık"

22.01.2015 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, "Sporun başkenti" olarak değerlendirdikleri ilçelerinde, 100 bin lisanslı sporcuya ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Bahçelievler'i İstanbul'un Avrupa'ya açılan kapısı haline getirmek istediklerini belirten Develioğlu, bunun için eğitimden spora, sağlıktan sanata kadar her alanda kentsel dönüşüm projelerine hız verdiklerini, sağlıklı nesillerin oluşmasının ancak spor yapmaktan geçtiğini, bu nedenle de spor yatırımlarına ağırlık verdiklerini belirtti.

Lisanslı sporcu sayısında 11 yıllık sürede 800'den 51 bine ulaştıklarını kaydeden Develioğlu, "Hedefimiz 100 bin lisanslı sporcuya ulaşmak. 5 dev spor kompleksi, 19 okula spor salonu yaptık. Açık alanlardaki kültür fizik aletlerini Türkiye'de ilk kez biz kullandık ve 55 tane spor parkı yaptık" ifadelerini kullandı.

Görev yaptıkları 11 yıllık sürede en az 20 yıllık yatırım yaptıklarını, modern kent yaşamının ayrılmaz bir parçası olan spor ve spor tesisleriyle ilgili yatırım ve projelere hızla devam ettiklerini anlan Develioğlu, "Bu spor yatırımlarıyla, amacımız sporun rekabetçi kimliğinden ziyade bütünleştirici, birleştirici yönlerini önceleyerek; sevgi, dostluk ve kardeşlik üzerine kurulu bir gençlik oluşturma çabasıdır. Türkiye'nin geleceğine inanıyoruz, inandığımız için de gençlerimize yatırım yapıyoruz" değerlendirmesini yaptı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Hedefimiz 100 Bin Lisanslı Sporcu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement