'her 3 Kadından 1'i Aile İçi Şiddete Maruz Kalıyor' - Son Dakika
Güncel

'her 3 Kadından 1'i Aile İçi Şiddete Maruz Kalıyor'

\'her 3 Kadından 1\'i Aile İçi Şiddete Maruz Kalıyor\'

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Türkiye'de 5 milyona yakın kadının okuma- yazma bilmediğini, 13 milyona yakın kadının sadece ev işleriyle meşgul olduğunu söyledi.

24.12.2011 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Türkiye'de 5 milyona yakın kadının okuma- yazma bilmediğini, 13 milyona yakın kadının sadece ev işleriyle meşgul olduğunu söyledi. Kavlak, "Böyle olduğu için Türkiye'de her 3 kadından biri aile içi şiddete maruz kalıyor" dedi.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, dün akşam sendikanın Ereğli şubesinin yeni binasının açılışını yaptı. Kavlak, daha sonra Büyük Anadolu Oteli'nde, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nda çalışan işçiler ile ailelerinin de yer aldığı akşam yemeğine katıldı. Burada bir konuşma yapan Kavlak, toplumda kadının önemine dikkat çekti. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın olduğunu belirten Kavlak, kız çocuklarının okula gitme oranının ülkede hala istenilen düzeyde olmadığını söyledi. 5 milyona yakın Türk kadınının okuma- yazma bilmediğini belirten Kavlak, şunları kaydetti:

"Böyle olduğu için Türkiye'de kadınlar çalışamıyor. 13 milyona yakın kadın sadece ev işleri ile meşgul oluyor. Böyle olduğu için Türkiye'de her 3 kadından biri aile içi şiddete maruz kalıyor. Toplumun yarısı kadın ama, çalışan insanların, okuyanların yarısı bile kadın değil. Rahmetli Duygu Asena; 'Kadının adı yok' derken eksik söylemiş. Kadının okulu da yok, işi de yok. Eğer, kadının işi olmasını, adı olmasını samimiyetle istiyorsak; önce çocukluğundan başlayarak tüm kadınlara eşit olarak eğitim hakkını sunacağız. Başka çaremiz yok."

Kavlak, sendika olarak bu toplumsal yarayı tedavi etmek için üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını belirtti. Kavlak, "Bu sene Didim'de düzenlemiş olduğumuz Aile Kurultayı, bu amaç için atılmış bir adımdı. Bundan sonra da yapacağımız her yenilik, ortaya koyacağımız her çalışma bu amaç için olacak. Bu konuda tek ihtiyacımız, sendikamızla samimi ve güven dolu bir dayanışmanın devamını sağlamaktır" diye konuştu. - Zonguldak/ Ereğli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'her 3 Kadından 1'i Aile İçi Şiddete Maruz Kalıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement