"Her Cuma Yeni Sinema" 2013'e 'Kuma' ile Veda Ediyor - Son Dakika
Kültür Sanat

"Her Cuma Yeni Sinema" 2013'e 'Kuma' ile Veda Ediyor

"Her Cuma Yeni Sinema" 2013\'e \'Kuma\' ile Veda Ediyor

"Her Cuma Yeni Sinema" etkinliği 2013 yılının son cumasında yönetmenliğini ve senaristliğini Umut Dağ'ın yaptığı 'Kuma' filmi ile izleyici karşısına çıkıyor.

26.12.2013 08:45

Yeni Sinema Hareketi ve Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen, "Her Cuma Yeni Sinema" etkinliği 2013 yılının son cumasında yönetmenliğini ve senaristliğini Umut Dağ'ın yaptığı 'Kuma' filmi ile izleyici karşısına çıkıyor.

"1 aile, 2 kadın ve pek çok sır. Yıllardır değişmeden gelen, yıkılamayan geleneklerin, törelerin arasına sıkışan bir ailenin dramatik öyküsünü anlatan Kuma'da, ciddi bir hastalıkla mücadele eden bir kadın, kocasına ve ailesine kendi eliyle seçtiği genç bir kadını 'mecburen' kuma olarak getirir, kadının ölümle pençeleşirken kendi iç dünyasında ve ailede yaşananlar sade bir dille beyazperdeye aktarılıyor. "
Dünya prömiyerini 62. Berlin Film Festivali'nde yapan film 26 Nisan 2013'te Türkiye'de vizyona girdi. Katıldığı birçok festivalden ödülle dönen filmin başrollerinde Nihal Koldaş, Begüm Akkaya, Vedat Erincin yer alıyor.

27Aralık 2013 cuma günü, saat 19.00'da gerçekleşecek olan gösterimin ardından filmin başrol oyuncularından Begüm Akkaya izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.

Koordinasyonu Katadrom Kültür ve Sanat Derneği tarafından gerçekleştirilen ücretsiz etkinlik, 2014 yılının ilk cumasında, Belmin Söylemez'in 'Şimdiki Zaman' filmiyle devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 'Her Cuma Yeni Sinema' 2013'e 'Kuma' ile Veda Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement