Hıdırellez Kutlamaları'nda? Hüsnü Şenlendirici Rüzgarı - Son Dakika
Güncel

Hıdırellez Kutlamaları'nda? Hüsnü Şenlendirici Rüzgarı

?Hıdırellez Kutlamaları'nda?

06.05.2018 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

? Hıdırellez Kutlamaları'nda? Hüsnü Şenlendirici rüzgarı...

İSTANBUL, (DHA)- BAŞAKŞEHİR Belediyesi'nin organize ettiği Hıdırellez Şenliği'de bahar coşkusu yaşandı. Başakşehir'deki Şamlar Meydanı'nda düzenlenen şenliğe ünlü klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici damgasını vurdu. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu'nun da katıldığı organizasyona vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

450 yıllık bir tarihe sahip olan ve tarihi Osmanlı dönemine dayanan Şamlar Köyü'nde 2011 yılından bu yana düzenlenen Hıdırellez Şenlikleri'ne bu sene önemli klarnetçi Hüsnü Şenlendirici katılarak bir konser verdi. Konser öncesi Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ve sanatçı Hüsnü Şenlendirici bir araya gelerek Hıdırellez ateşi yakıp üstünden atladılar.

Her yaştan vatandaşın yoğun ilgisi altında gerçekleşen şenlikte Başkan Kartoğlu bir konuşma gerçekleştirdi ve konuşmanın ardından kendisine günün anısına bir tablo hediye edildi. Ardından sahne alan Hüsnü Şenlendirici klarnetiyle Türk Müziğinin birbirinden önemli eserlerini seslendirirken vatandaşlar da konsere eşlik ettik. Konser yaklaşık 1 saat sürdü.

'HIDIRELLEZ BAHARIN MÜJDECİSİ, MUTLULUK İÇİN DUA ETTİK'

Konser sonrası Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Hıdırellez Gününün önemine ilişkin, 'Bugün Hıdırellez ateşimizi yaktık. Hıdırellez biliyorsunuz baharın müjdecisi. Hep beraber tüm ilçe olarak toplandık baharın müjdesini hep beraber paylaştık. Devamında böyle mutlu bir şekilde gelmesi için dua ettik' dedi.

'ŞAMLAR KÖYÜ BENİ İÇİN ÇOK FARKLI, DOSTLARIMLA BİRLİKTEYİM '

Ünlü sanatçı Hüsnü Şenlendirici ise, 'Şamlar Köyü benim için çok farklı, benim burada çok sevenlerim var, dostlarım var, aslında birkaç yıldır bunu yapmak istiyoruz ama teşekkür ediyorum başkanımıza bugün bir arada olmamıza vesile olduğunuz için. Hıdırellez kıymetli bir zaman baharın habercisi, güzel şeylerin başlangıcı gibi düşünüyoruz. Herkese hayırlı olsun' dedi.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hıdırellez Kutlamaları'nda? Hüsnü Şenlendirici Rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement