Hijyen Projesi Trabzon'da Hayat Buldu - Son Dakika
Güncel

Hijyen Projesi Trabzon'da Hayat Buldu

Hijyen Projesi Trabzon\'da Hayat Buldu

Trabzon'un Maçka İlçesi Esiroğlu 75'inci Yıl İMKB Yatılı Bölge Okulu'nda başlatılan çalışmalar tamamlandı.

27.03.2013 15:56  Güncelleme: 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öğrencilere çağdaş ve sağlıklı yaşam koşulları sunmak amacıyla Eczacıbaşı kuruluşlarının Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile hayata geçirdiği Eczacıbaşı Hijyen Projesi kapsamında, Trabzon'un Maçka İlçesi Esiroğlu 75'inci Yıl İMKB Yatılı Bölge Okulu'nda başlatılan çalışmalar tamamlandı.

Okulda bugün yapılan açılış törenine Trabzon Valisi Recep Kızılcık ve eşi Sema Kızılcık, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı ile yöneticiler, Maçka Kaymakamı Ümit Cavuldak, Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, Esiroğlu Belediye Başkanı Kenan Yusufoğlu, Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç ile öğrenci ve öğretmenler katıldı. Heyet, öğrencilerin halk oyunları gösterileri ile karşılandı. Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı öğrencilerle sohbet etti, Vali Kızılcık ise masa tenisi oynadı. Daha sonra açılış törenine geçildi.

Okul öğrencilerinden Buse Nur Bakır'ın teşekkür konuşması sonrasında söz alan Faruk Eczacıbaşı, çocuklara hak ettikleri duygusal ve fiziksel ortamı sunmanın, onlara en iyi eğitimi vermek kadar öncelikli bir sorumluluk olduğuna inandıklarını belirterek, "Eczacıbaşı Hijyen Projesi kapsamında fiziksel koşullarının iyileştirilmesi için gösterilen özen, yeni beceriler kazanmaları için verilen eğitimler ve yalnızca onlar için tasarlanan sosyal projelerin, YBO'lardaki çocukların hayata ve geleceğe farklı bir pencereden bakmasına katkı sağladığını umuyoruz" dedi.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık da, konuşmasında eğitimin önemine değindi, çocukların daha iyi eğitim almalarını sağlayacak ortamın iyileştirmesi, fiziksel koşullarının güzelleştirilmesi ve çağdaş teknolojinin kullanımı yönündeki projeye ön ayak oldukları için Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu'na teşekkür etti.

Konuşmaların ardından konuklara öğrenciler gitar resitali ve şarkı dinletisi sundu. Vali Kızılcık, Faruk Eczacıbaşı'na katkılarından dolayı plaket verdi. Heyet daha sonra okulu gezerek incelemelerde bulundu.

Eczacıbaşı Hijyen Projesi kapsamında bugüne kadar Adana, Adıyaman, Artvin, Bilecik, Bitlis, Çorum, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Iğdır, Karaman, Kars, Kastamonu, Mardin, Muş, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van'daki 22 okulda çalışmalar tamamlandı. Bu okullar için 84.276 m2 karo ve 56.377 parça ürün temin edildi. 2013'te ise Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Ordu ve Trabzon'daki 7 okulda çalışma yapılacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hijyen Projesi Trabzon'da Hayat Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement